Έξυπνη η θέση-πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου

lifespeed.gr


Γράφει  ο  Δημοσιογράφος Μάκης Γιομπαζολιάς  

Έξυπνη η θέση-πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου, για μετεκλογική Κυβέρνηση συνεργασίας αλλά με συμμετοχή και του, όπως εκτιμά, ηττημένου ΣΥΡΙΖΑ .

Αλλά δεν μπορεί να εξασφαλίσει μια βασική προϋπόθεση : Την αποδοχή του ηττημένου Τσίπρα, να συμμετάσχει το κόμμα του σε συγκυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κ. Μητσοτάκη.

Γιατί θα το κάνει..? Για να σωθεί η χώρα..? Μα θα πει "σώστε την χώρα εσείς που επέλεξε ο λαός", απευθυνόμενος στην ΝΔ και την Δημ. Συμπαράταξη, που νομίζει ότι θα συγκυβερνήσουν.

Δεν θα δεχθεί καν να συμμετάσχει σε συγκυβέρνηση ακόμη και με άλλον πρωθυπουργό. Και θα καθήσει να πετροβολάει την μνημονιακή πολιτική της νέας συγκυβέρνησης ή θα περιμένει επόμενες εκλογές με απλή αναλογική.

Τι, θα εκτεθεί εάν δεν δεχθεί συμμετοχή..? Το αντίθετο..

Έχει άλλωστε το αρνητικό παράδειγμα του ΠΑΣΟΚ, που πήρε όλο το κόστος αλλά κανένα όφελος από την συγκυβέρνηση του με την ΝΔ του Σαμαρά. Άλλες συνθήκες..? Καλά τώρα..

Και στην περίπτωση που δεν θα δεχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ποιος θα βρεθεί στην δύσκολη θέση, να συγκυβερνήσει ξανά με την ΝΔ " για το καλό της χώρας" και εξ αυτού να εισπράξει πάλι φθορά..?

Η Δημ. Συμπαράταξη.. Η οποία θα εισπράξει ανάθεμα αλλά και μεγαλύτερο πρόβλημα, εάν, αρνούμενη και αυτή, προκαλέσει νέες εκλογές, με απλή αναλογική μάλιστα.

Οπότε πάλι θα βρεθεί στην δύσκολη θέση, να επιλέξει συγκυβέρνηση είτε με την ΝΔ είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλους α - λα Πορτογαλία. Με πιθανότητα, στην δεύτερη περίπτωση,να διασπαστεί..

Λέτε αυτές τις πιθανότητες να τις εντοπίζει ο δικός μας απλοϊκός εξυπνακισμός και όχι η στρατηγική σκέψη του πανέξυπνου Ευάγγελου Βενιζέλου..?

Μόνο ένα εκλογικό αποτέλεσμα βγάζει την Δημ. Συμπαράταξη από την δύσκολη θέση. Να είναι η η ίδια δεύτερο κόμμα και ο ΣΥΡΙΖΑ τέταρτο..

Ακόμη και από όσους θα το εύχονταν αυτό, πόσοι το πιθανολογούν βάσιμα..

 

 

 

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online