Καλά Χριστούγεννα σε όλους!

Ιωάννα Νοταρά

Ιωάννα Νοταρά Συγγραφέας

 

 

 

Λίγες μέρες μας χωρίζουν από τα Χριστούγεννα, τα πιο φτωχά ίσως των τελευταίων δεκαετιών. Αυτά τα Χριστούγεννα λοιπόν που, καλώς κακώς πρέπει να γιορτάσουμε, βρίσκουν άλλους ανασφαλείς, άλλους φοβισμένους ατενίζοντας ένα αβέβαιο μέλλον, άλλους προβληματισμένους για τις επιλογές τους και κάποιους άλλους αφόρητα μετανιωμένους. 


Ωστόσο, αυτές τις μέρες έπιασα τον εαυτό μου να σκέφτεται τους εγγεγραμμένους άνεργους. Αυτούς τους μεταξύ 18-24 ετών. Αυτούς που θα πάρουν το χαρτζιλίκι του "Κράτους". Αναρωτιέμαι αν έδωσαν στον πρωθυπουργό την εντύπωση ότι ψάχνουν για χαρτζιλίκι και όχι για ένα αξιοπρεπές παρόν και ένα ελπιδοφόρο μέλλον. Αν με κάποιο τρόπο έδωσαν στον εκλεγμένο δις, πρωθυπουργό πως σπούδασαν για να κρέμονται μπροστά σε υπολογιστές δηλώνοντας ότι δικαιούνται το φιλοδώρημα, μαζεύοντας χαρτιά και τέλος καταλήγοντας όρθιοι σε ουρές για να το πάρουν.

 
Μ' αυτά και με τόσα άλλα φιλοδωρήματα και εξάμηνους διορισμούς, υποψιάζομαι, όπως και οι περισσότεροι ενδεχομένως, ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά στις εκλογές. Το 'χω σκεφτεί πολύ αυτό πριν το γράψω: Τώρα είναι που ο κόσμος πρέπει να ψηφίσει αυτόν που ποτέ δεν πίστεψα απ' όταν έβλεπα τον κόσμο να τρέχει με την ψήφο του να τον "διορίσει" πρωθυπουργό. Εκείνους όλους που όταν έλεγα την άποψή μου για το φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ με κοίταζαν σαν να 'μουν φασιστάκι. Αυτός λοιπόν που τώρα θα κατέβει με το σύνθημα "σας βγάζω από το μνημόνιο" , εκείνο που θα έσκιζε, είναι που πρέπει δικαίως να διαχειριστεί όσα σκληρά και απάνθρωπα μέτρα έχει υπογράψει για τα επόμενα χρόνια. Και σίγουρα δεν πρέπει να του επιτρέψουμε να είναι από κάτω φωνάζοντας ότι το "αριστερό" κόμμα του δεν θα εφάρμοζε τα μέτρα της ολικής φτωχοποίησης της κάποτε μεσαίας τάξης. Ίσως πρέπει να τον αφήσουμε να πιει το ποτήρι ως την τελευταία γουλιά. 


Καλά Χριστούγεννα σε όλους!

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online