Είναι καιρός που σιωπώ....

Ιωάννα Νοταρά

Iωάννα Νοταρά  Συγγραφέας

 

 

 

Είναι καιρός που σιωπώ. Δεν συμμετέχω όπως παλιά στο φ.μπ. όμως ακούω βλέπω και αφουγκράζομαι την κοινωνία, την πολιτική στο εσωτερικό και στο εξωτερικό σε μια εποχή που επικρατεί ο παραλογισμός.


Βλέπω λοιπόν τα κανάλια να έχουν ως τρίτο, τέταρτο μην πω, θέμα τις τσέπες του κόσμου που αδειάζουν αδιαμαρτύρητα και επιμένουν να φλυαρούν για το θέμα: «Μακεδονία». Δεν το υποτιμώ. Είναι μεγάλο και εγκυμονεί μία ακόμα ήττα ενάντια σε έναν λαό που έχει μάθει να αποδέχεται σιωπηλά τις ήττες, αρκετές εκ των οποίων προέρχονται κυρίως, από τη δική του αδικαιολόγητη επιλογή και μετέπειτα ανοχή. Γι αυτό νιώθω υπερήφανη που όπως όλα δείχνουν οργανώνεται η δεύτερη διαδήλωση μετά τη μεγαλειώδη της Θεσσαλονίκης!


Ωστόσο, οι τράπεζες τρία χρόνια παραμένουν κλειστές. Οι συντάξεις πετσοκομμένες, τα χαρτζιλίκια-επιδόματα, αστεία και μόνο η κυβέρνηση και οι όποιοι οπαδοί της παρέμειναν και δεν είναι λίγοι σε σχέση με την κατάντια μας, καμαρώνουν αγέρωχοι για τις «επιτυχίες» τους. Άλλωστε δεν είναι και λίγο να λέει κοτζάμ Βίζερ πως, η μόνη κυβέρνηση που αγκάλιασε με στοργή τα μνημόνια είναι η σημερινή.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ! Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.


Έτσι, παρά το φαινόμενο ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ, παρά τα ανείπωτα χάλια των πανεπιστημίων της χώρας, παρά, τα κουπόνια που ολοένα και συχνότερα καταλήγουν στα ταμεία των σούπερ μάρκετ από σιωπηλούς και με κατεβασμένα κεφάλια πολίτες, παρά τις καθημερινές απολύσεις , παρά τα πενιχρά μηνιάτικα των εργαζομένων, παρά τα λουκέτα, οι φόροι εξακολουθούν την παράλογη ανοδική τους πορεία την ίδια στιγμή που η φοροδιαφυγή, δικαίως θα πω για πρώτη φορά, κάνει το δικό της πάρτι! Λογικό. Ξέρεις τι είναι να σου λένε ακόμα και στα φαρμακεία πως, δίχως απόδειξη θα ωφεληθείς κατά 25% ; Τότε δυστυχώς κύριοι της εξουσίας, ο πολίτης θα κοιτάξει το πορτοφόλι του, θα σκεφτεί πόσα του απομένουν για τον μήνα που μετά το πρώτο δεκαήμερο μοιάζει με το τέρας που σε κυνηγάει και… θα ψηφίσει το: χωρίς απόδειξη!


Για το Μακεδονικό, δεν έχω λόγο επειδή τόσο καιρό δεν έχω καταλάβει γιατί μας κόφτει αυτή ακριβώς τη στιγμή που παίζουμε κυνηγητό στο Αιγαίο με τον Τούρκο. Αυτόν που λίγες μέρες πριν τον είχαμε ως τιμώμενο πρόσωπο στις οθόνες μας να μας προσβάλει.


Αυτό (το Μακεδονικό), το αφήνω στα χέρια των ιστορικών ωστόσο ως απλή πολίτης διαισθάνομαι ότι… ας μη το πω, θα το γράψει η ιστορία!


Όπως η ιστορία, αν υπάρχει στο μέλλον ως επιστήμη θα γράψει για τη Γερμανία (το πλυντήριο του μαύρου χρήματος) που εκτός των άλλων κάνει πειράματα καυσαερίων σε ανθρώπους και πιθήκους. Και για την «εξέλιξη» της Ευρώπης γενικότερα θα γράψει και φυσικά για το φαινόμενο Τράμπ με τη δυστυχή θλιμμένη του σύζυγο! Την πρώτη κυρία, όπως και για τη δική μας πρώτη κυρία και την κάθε πρώτη κυρία. Εμείς οι δεύτερες-τρίτες κυρίες, δεν έχουμε ούτε λόγο ούτε χώρο στις καθημερινές ιστορικές εξελίξεις μιας τόσο παράλογης εποχής. 


Ευτυχώς που συνεχίζω να γράφω τα βιβλία μου στοχεύοντας με τον δικό μου τρόπο στα κοινωνικά θέματα. Στις μεταξύ μας παράλογες σχέσεις. Σε λίγο καιρό θα με ξαναδείτε στα βιβλιοπωλεία ελπίζοντας να βάλω ένα μικρό λιθαράκι στην καθημερινότητά μας.


Καλό μήνα και καλή μέρα!

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2021 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online