Η οικονομική αποτίμηση της οπισθοδρόμησης του ποδοσφαίρου....

Κων/νος Σ. Μαργαρίτης

Δημοσιογράφος

 

 

 

 

 

 

 

Τα θλιβερά γεγονότα στο χώρο του ποδοσφαίρου δεν έχουν τελειωμό. Οι παράγοντες των ομάδων θέλουν να επιβάλουν τους δικούς τους κανόνες, αδιαφορώντας για τη ποιότητα και τη δυναμική του ελληνικού ποδοσφαίρου.  

Τα τελευταία  επεισόδια στο γήπεδο του ΠΑΟΚ , που δεν είναι τα μοναδικά, «ξεχείλισαν το ποτήρι» της υπομονής  της πολιτείας.

Η ΕΠΟ άτολμη και άβουλη δε μπορεί να πάρει πρωτοβουλίες και η σημερινή-πρόσφατη  διοίκησή της, άγεται και φέρεται από όσους την εξέλεξαν.

Η οικονομική αποτίμηση της αναβολής του πρωταθλήματος είναι το μείζον θέμα.

Οι μελλοντικοί-υποψήφιοι επενδυτές απομακρύνονται και το ελληνικό ποδόσφαιρο απαξιώνεται  στις διεθνείς διοργανώσεις, τόσο σε επίπεδο Εθνικής ομάδας, όσο και σε επίπεδο ΠΑΕ.

Τα προϋπολογισθέντα  έσοδα  από χορηγίες  μειώνονται δραματικά, οι μεγαλομέτοχοι δε μπορούν  να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και οι ομάδες οδηγούνται  σε μαρασμό.

Το φαινόμενο αυτό γίνεται  πιο έντονα αντιληπτό στις μικρότερες κατηγορίες όπου οι ομάδες αποχωρούν  από τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος, στο μέσο της αγωνιστικής περιόδου.    

«Αν δεν πάρουμε δεσμεύσεις, αν δεν σταματήσουν οι δηλώσεις, αν δεν συμφωνήσουμε το νέο κανονιστικό πλαίσιο, το νέο ποινολόγιο, θα φτάσουμε μέχρι τέλους. Εμείς δεν πρόκειται να ρισκάρουμε τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια, γιατί αυτοί είναι κοκόρια. Η ΕΠΟ, η Λίγκα και οι τακτικοί δικαστές να κάνουν άμεσα αναμόρφωση του κανονιστικού πλαισίου, το οποίο δεν είναι επαρκές. Ας γίνει και Grexit στο ποδόσφαιρο, δεν μας απασχολεί. Αν δεν κάνουν μορατόριουμ οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ και αν δεν δεχτούν να εισαχθούν στο ποινολόγιο οι ποινές για τις εμπρηστικές τους δηλώσεις, εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Δεν πιεζόμαστε καθόλου. Εμάς δεν μας κρατάει κανένας. Δεν μπορούν να βγαίνουν οι άνθρωποι που ήταν της εξυγίανσης και να κάνουν αυτά τα πράγματα και να σφάζονται. Έχουν όλοι τους ευθύνη»,  τονίζει χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός Πολιτισμού αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού κ. Γιώργος  Βασιλειάδης.

Με επιστολή της  η UEFA, καλεί  όλα τα αρμόδια όργανα του ποδοσφαίρου να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την εξεύρεση λύσης.

Είναι επιτυχία  που οι τακτικοί δικαστές  παίρνουν τις αποφάσεις.

Το ΙΔΕΑΔ  (Ινστιτούτο  Διεθνούς και Ελληνικού Αθλητικού Δικαίου)  έχει επισημάνει τόσο στη Βουλή των Ελλήνων,   όταν κλήθηκε να παρουσιάσει τις θέσεις του για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου, όσο και σε ενημερωτικές ημερίδες που διοργάνωσε, ότι απαιτείται αποφασιστικότητα και τόλμη για να πάει το ποδόσφαιρο μπροστά.

Οι  νόμοι να εφαρμόζονται απαρέγκλιτα  και οι ποινές να είναι ουσιαστικές. Η προσωρινή αναβολή του πρωταθλήματος θα βοηθήσει  να ηρεμήσουν τα πνεύματα , δε θα λύσει όμως το πρόβλημα .

Η οικονομική διάσταση του ζητήματος   είναι  έξω από τις λογικές των μεγαλομετόχων των ομάδων,   που νοιώθουν ικανοποιημένοι να συμμετέχουν σε ένα  χειραγωγημένο και ξεπεσμένο σε ποιότητα και δυναμική ελληνικό πρωτάθλημα.  

Το όραμα και η επιθυμία για την οργάνωση της ανεξαρτησίας  του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι  ακόμη στην αρχή.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018 14:47

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online