'' Ζωή ...ρόδι που έσπασε"

lifespeed.gr


Ελένη Λύτρα Χαραρά

 

 

 

 

 «Πάντα».. «αιωνιότητα»..  Μην είναι «Ύβρις»;
  " .. Η πόρτα του Άρη ανοίγει από το παρατεταμένο χτύπημα της καρδιάς της.  Δεν είπαν λέξη.  Βρέθηκε στην αγκαλιά του.  Δεν ήτανε η     Αγγελική που παράπαιε ανάμεσα στα «πρέπει» και «θέλω»  της χθεσινής νύχτας.  Ήταν μόνο μια γυναίκα γεμάτη πάθος, χωρίς αναστολές,   διψασμένη για πρωτόγνωρο έρωτα.  Το κορμί και η καρδιά της έχουν κερδίσει τη δίκη. Ταξιδεύοντας μέσα στα μάτια του ανοίγονται νέοι     ορίζοντες, νέοι τόποι.  Κι εκείνος αρμένιζε στις πτυχές του κορμιού της αναζητώντας στεριές κι ακρογιαλιές «ελληνικές», τόπους ονείρων,   που  η  φαντασία του είχε φτιάξει μέσα από τις διηγήσεις της μάνας του, εκεί στον ξένο τόπο.  Τώρα κι οι δυο ταξιδεύουν και παλεύουν ν' αγναντέψουν «Καπνόν Αναθρώσκοντα».  Μα η «Ιθάκη» απ' την τρικυμία και την απεραντοσύνη της θάλασσας δε φαινόταν.  Ξέπνοοι σε μια ξέρα που το κύμα τους  ξέβρασε, δε χάνουν την ελπίδα τους.  Πιασμένοι σφιχτά απ' το βλέμμα τους κοιτούν την αιωνιότητα.

- Ψυχή μου! Αγγελική μου! Θα είμαστε πάντα μαζί!      

Εκείνη Δεν απαντάει.  Σφίγγεται επάνω του φτιάχνοντας σχεδία με το χαμόγελό του και την καθαρή ματιά του.

Οι λέξεις: «πάντα», «αιωνιότητα», δώρα φλεγόμενα, καίνε τα σπλάχνα της Αγγελικής από φόβο.  Σαν «ύβρη», αντηχούν στ' αυτιά της.

Και ποιος μας καθορίζει την αιωνιότητα;  Και ποιο το δικαίωμά μας στο παντοτινό;

Την ανατριχιάζει το καύχημα της ευτυχίας.

Ας νιώσουμε τις στιγμές.  Αυτές μόνο μας ανήκουν.  Του κύκλου τα γυρίσματα δεν είναι ορατά.  Η ελπίδα όμως δεν είναι «ύβρη».  Είναι   δικαίωμα κι ανάγκη ζωής.  Τα όνειρα υφασμένα απ' την ελπίδα κρατούν τα πόδια μας σταθερά στο σήμερα, ανοίγουν στην καρδιά μας τις πύλες   του ουρανού.  Ένα ακόμα σκαλοπάτι στη γνώση.  Ένα ακόμα πέρασμα στην όχθη της αλήθειας.  Κι έτσι πορευόμαστε με βλέμμα εξαγνισμένο     από  τις συμβάσεις που μας περιβάλλουν.  Κι έτσι αναπνέουμε την ομορφιά της ζωής.

.

Γιατί σκοτείνιασαν τα μάτια σου καλή μου;  Λέει, ενώ προσπαθεί να μαντέψει τις σκέψεις της.

- Μόνο οι στιγμές, Άρη, μας ανήκουν.  Αυτή είναι η "αιωνιότητα"...

- Στιγμές που γεννάνε όνειρα όμως.  Έτσι δεν είναι; 

Κι οι ώρες κυλούν γρήγορα σαν μέσα σε μαγικό σύννεφο.  Η Αγγελική βλέπει μια νέα μέρα ν' ανατέλλει γεμάτη από ελπίδες και όνειρα.... "
 
(απόσπασμα από το μυθιστόρημα, εκδ.  2013, Χ.Ε. ΔΑΡΔΑΝΟΣ )  

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online