Η διαπλοκή κυβερνήσεων-τραπεζών ασήκωτο βάρος που στραγγαλίζει οικονομία και κοινωνία

lifespeed.gr


Παν. Λαφαζάνης

 

 

 

 

 

 

Η διαγραφή των τραπεζών από το MSCI Standard Hellas βάζει και την ταφόπετρα στο successstory της κατ’ ευφημισμό «μεταμνημονιακής» πορείας.

Η αφόρητη νεοαποικιακή κηδεμονία της χώρας και η αμαρτωλή διαπλοκή κυβέρνησης – τραπεζών στραγγαλίζουν και δίνουν την χαριστική βολή σε οικονομία και κοινωνία.

Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που στην πραγματικότητα δεν έχει τράπεζες ή ορθότερα οι τράπεζες της καταπλακώνουν και αφαιμάζουν οικονομία και κοινωνία καθηλώνοντας τες στην στασιμότητα και την μιζέρια.

Όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις πρέπει να κάτσουν στο σκαμνί για τις τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις – σκάνδαλα και την άτακτη διαχείριση των τραπεζών.

Καλούμε τις εισαγγελικές αρχές αντί να κρατάνε σχεδόν ενάμιση χρόνο στα συρτάρια τους, να προωθήσουν τώρα την απόλυτα τεκμηριωμένη μήνυση της ΛΑ.Ε για το μέγα σκάνδαλο της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης.

Διεκδικούμε, ως πράξεις στοιχειώδους ανάσας στην οικονομία, να σταματήσουν τώρα οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας και να δοθεί δεύτερη ευκαιρία, με όρους απασχόλησης, σε υπερχρεωμένες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Σήμερα όσο ποτέ η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια βαθιά δημοκρατική ανατροπή ενός σάπιου πολιτικοοικονομικού συστήματος, την ευρεία διαγραφή δημόσιου και ιδιωτικού χρέους και εθνικοποιημένες υπό κοινωνικό έλεγχο τράπεζες για μια νέα ανάπτυξη, ανασυγκρότηση και κοινωνική δικαιοσύνη στη χώρα.

Αυτή η δημοκρατική ανατροπή έχει καταστεί πολύ πιο ρεαλιστική και αναγκαία σήμερα σε μια περίοδο διαιρεμένης Δύσης, που διαπερνάται από αβυσσαλέες αντιθέσεις και που η ΕΕ που παρακμάζει και αντιμετωπίζει κρίση, αποσάθρωση και διαλυτικά φαινόμενα.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online