Μία βραδιά στο θέατρο-Ο Τζαίημς Ντίν στη Μυτιλήνη(Τ' ονομά μου είναι Τζαίημς Ντίν ).

Γιώτα Βουλδή

Γράφει η Γιώτα Βουλδή

 

Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ

 

Ένα αμιγώς "ανδρικό" έργο , ένας λαχταριστός μονόλογος δοσμένος υπέροχα από τον νέο ηθοποιό Αγησίλαο Σιούνα, δίχως στιγμή να κουράζει ή να "πλατιάζει" στη σκηνή.Ο ρόλος του ήταν καλλιτεχνικά επαρκής , όμως εξωτερικά δεν είδαμε καμμία ομοιότητα με αυτή του Ντιν.

Η ζωή του Τζαίημς Ντίν από την αρχή εώς το τραγικό  τέλος της με τον θάνατο του Ντίν στα 33 του από δυστύχημα με το αυτοκινητό του.
Η ταραχώδης  ζωή από την γεννησή του , οι δυσκολίες στην επαγγελματική εξέλιξη ενός νέου καλλιτέχνη , η γνωριμία και ο έρωτας με την ιταλίδα χορεύτρια Άννα Μαρία Πιεραντζέλλι (που παρεμπιπτόντως η χορεύτρια και ηθοποιός που ενσάρκωνε τον  "ρόλο" της ιταλίδας και ερωμένης του Ντίν δεν είχε ουδεμία σχέση  εξωτερικά ή κάποιο στοιχείο με αυτήν), ο χωρισμός και ο φόβος του έρωτα , ενός έρωτα δίχως μέση και τέλος.
Η ιταλίδα χορεύτρια Άννα Μαρία Πιεράντζέλλι δεν παντρεύεται τον Ντίν   επηρεασμένη από την γνώμη της μητέρας της και ο Ντίν παραμένει αδρανής  δεχόμενος τα γεγονότα όπως είναι.
Εκστασιασμένος από την δόξα και τα χρήματα δεν παλεύει στιγμή για τον ερωτά που νιώθει(με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο) γι ' αυτή την γυναίκα.
Ο φόβος του έρωτα , η ματαιότητα της δόξας είναι κάποια θέματα που διαφαίνονται στο συγκεκριμένο έργο , καθώς και η αδυναμία να κοντρολάρεις τον εαυτό σου όταν χρειαστεί , να τον προστατεύσεις απο καταχρήσεις και την επαρσή σου .
Μία παράσταση που αποτελεί φόρο τιμής στη νεότητα και την ομορφιά βέβαια.
 Επί σκηνής έχουμε και  το φάντασμα της νεκρής Άννα Μαρία Πιεράντζελι  με τη φωνή της Τζένης Βάνου σαν ηχώ.
Τα σκηνικά και κοστούμια σχεδίασε η Έβελυν Σιούπη, τα Video-Art ο Χρήστος Δήμας.
Σκηνοθετικά , δεν παρατηρήσαμε καμμία αστοχία ή αδυναμία ,  φαίνεται πως όλα ήταν ελεγχόμενα μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια , από τα σκηνικά τα video art, τη μουσική που μας μετέφερε σε μία άλλη εποχή και στην Αμερική του '50 εώς τον φωτισμό και τη  σκληρή δουλειά για το ανεβάσμα αυτού του έργου που γράφτηκε τρίαντα χρόνια πριν και παραμένει ακόμα επίκαιρο .
Θα ήθελα να το ξαναδω και άλλη φορά , έχει άλλωστε πολλές δυνατότητες να "εμπλουτιστεί" και άλλο θεατρικά.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2021 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online