Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η EXADAS YACHTS μας ταξιδεύει σε ειδυλλιακούς προορισμούς

Κων/νος Σ. Μαργαρίτης

Δημοσιογράφος

 

 

 

 

Ο τουρισμός έχει πολλές μορφές και οφείλει η πολιτεία να τις αξιοποιήσει. Πετυχημένοι επαγγελματίες του  χώρου, προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στις υψηλές απαιτήσεις του τουρισμού και να απογειώσουν τη πατρίδα μας. 

Δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια για καθυστερήσεις και το κράτος οφείλει να παράσχει όλα τα εφόδια, για να μπορέσουν οι επιχειρηματίες να φέρουν έσοδα στο ελληνικό κράτος. 

Σε ταξίδι  εξοικείωσης με τον τουρισμό του επαγγελματικού τουριστικού σκάφους – γιώτινγκ, γνωρίσαμε την EXADAS YACHTS την εταιρεία του κ. Λουτριώτη και την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΓΙΩΤΙΝΓΚ – ΚΟΙΝΣΕΠ της οποίας είναι Πρόεδρος.  Ο κ. Πάρις Λουτριώτης είναι επίσης Μέλος του ΔΣ και πρώην Πρόεδρος του ΣΙΤΕΣΑΠ - Συνδέσμου Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος, Αντιπρόεδρος της ΕΣΜΕΘ - Ένωσης Μεσιτών και Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών, και πρώην Μέλος του ΔΣ της ΓΕΠΟΕΤ. Είναι ο ίδιος επαγγελματίας κυβερνήτης σκάφους και του κλάδου περισσότερο από 30 χρόνια.

Η EXADAS YACHTS εξυπηρετεί πελάτες του θαλάσσιου τουρισμού, διαφόρων εθνικοτήτων και διαθέτει διάφορους τύπους σκαφών, από τα μικρότερα ιστιοπλοϊκά, καταμαράν και μηχανοκίνητα σκάφη, πλήρως εξοπλισμένα ανάλογα με τον τύπο και το μέγεθος τους, με ή χωρίς πλήρωμα (κυβερνήτη – σκίππερ).

Η φιλοξενία ήταν υποδειγματική και σας συστήνω ανεπιφύλακτα να οργανώσετε τις διακοπές σας ή τις επαγγελματικές συναντήσεις με την EXADAS YACHTS, του κ. Πάρι Λουτριώτη. 

Ο κλάδος της δραστηριότητας των επαγγελματικών τουριστικών σκαφών - γιώτινγκ είναι μία σημαντική μορφή θαλάσσιου τουρισμού, απευθύνεται κυρίως σε ευκατάστατους πελάτες – τουρίστες, αναδεικνύει ευρύτερα τις περιοχές της Ελλάδος, απασχολεί συνολικά περί τις 750 – κυρίως μικρές οικογενειακές – επιχειρήσεις, που διακινούν περισσότερα από 3500 σκάφη (κατά ορισμένες εκτιμήσεις και μέχρι 5000) σε όλη την Ελλάδα (εκ των οποίων τα περίπου 3000 είναι μέχρι 24 μέτρα), συνεισφέρει μερικές χιλιάδες θέσεις εργασίας και αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στην οικονομία, επηρεάζει περίπου 50 διαφορετικά επαγγέλματα και υποστηρίζει οικονομικά και τις μικρότερες παράκτιες περιοχές της χώρας μας.

Όμως, είναι ένας κλάδος που δεν έχει υποστηριχθεί όπως θα έπρεπε, και είναι ένας κλάδος που, ίσως επειδή η λειτουργία του και οι ανάγκες του δεν έχουν γίνει κατανοητές από την πολιτεία, δεν τυγχάνει αντίστοιχης με τις δυνατότητες του, αντιμετώπισης με σοβαρότητα, ενώ προσφάτως υποβάλλεται και σε ρυθμίσεις που δυσχεραίνουν την εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων και επαγγελματιών του κλάδου.

Απλά μεταθέτει τα προβλήματα παρακάτω και οι άνθρωποι του Γιώτινγκ νοιώθουν, για μια ακόμη φορά, παραγκωνισμένοι και παροπλισμένοι. 

Ο ελληνικός τουρισμός έχει πολλές διαστάσεις και προοπτικές. Επιτέλους ας ασχοληθούν σοβαρά οι αρμόδιοι πολιτικοί και ας ακούσουν τους έμπειρους επαγγελματίες του γιώτινγκ.

26/5/2019

Τελευταία άρθρα από τον/την Κων/νος Σ. Μαργαρίτης