Το Κτήμα Γεροβασιλείου κατακτά κορυφές και πρωτιές.

Κων/νος Σ. Μαργαρίτης

Δημοσιογράφος

 

 

 

 

Το Κτήμα Γεροβασιλείου είναι δημιούργημα του Βαγγέλη Γεροβασιλείου. Το 1981 ξεκινά την αναβίωση των 25 στρεμμάτων οικογενειακού αμπελώνα στην περιοχή Παπαμόλα Επανομής, 25 περίπου χλμ νοτιοανατολικά της Θεσσαλονίκης. Σε ένα ιδανικό οικοσύστημα φυτεύει κυρίως ελληνικές αλλά και διεθνείς ποικιλίες σταφυλιών. Το μεράκι και η αγάπη για το τόπο του τον «απογείωσαν» στα ύψη.

Στις πλαγιές της Επανομής, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη, ο ιδιαίτερα φροντισμένος αμπελώνας περιβάλλει το σύγχρονο οινοποιείο, όπου παράγονται τα γνωστά κρασιά του Κτήματος Γεροβασιλείου.

Στο Κτήμα Γεροβασιλείου η καλλιέργεια του αμπελώνα γίνεται με ιδιαίτερη φροντίδα και συνεχείς πειραματισμούς στη μελέτη ελληνικών και διεθνών γνωστών και άγνωστων ποικιλιών. Η εξέλιξη της τεχνολογίας συμπορεύεται με την παράδοση σε όλη τη διάρκεια της αμπελοκαλλιέργειας και της οινοποίησης.

Ο στόχος είναι η παραγωγή ποιοτικών κρασιών από τον ιδιόκτητο αμπελώνα με τα τυπικά χαρακτηριστικά του μικροκλίματος της περιοχής.

Η δημιουργία του Μουσείου Οίνου και η πραγματοποίηση διαφόρων δραστηριοτήτων —ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές, εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, διαλέξεις, εκδόσεις, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις— συμβάλλουν από κοινού στη μετάδοση του αμπελοοινικού πολιτισμού.

Από το 2004 μέχρι και το 2016, ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου, ο Βασίλης Τσακτσαρλής και ο εισαγωγέας κρασιού Τάκης Σολδάτος δημιούργησαν ένα μικρό οινοποιείο, το Escapades Winery, στο Stellenbosch της Νότιας Αφρικής, με γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες που κέρδισαν τις εντυπώσεις διεθνώς.

Το σύγχρονο οινοποιείο περιβάλλεται από τον αμπελώνα και αποτελείται από τρία κτήρια.  Στους δύο υπόγειους χώρους, όπου η σύγχρονη τεχνολογία δημιουργεί ένα ισορροπημένο περιβάλλον συντήρησης, τα εμφιαλωμένα κρασιά ξεκουράζονται σε ιδανικές συνθήκες μέχρι να κυκλοφορήσουν στην αγορά.

Το νέο κτήριο υποδοχής ολοκληρώθηκε το 2014. Φιλοξενεί τους επισκέπτες, το πωλητήριο και το cafe του μουσείου, την αίθουσα εκπαιδευτικών προγραμμάτων και συμβάλλει σημαντικά στην επισκεψιμότητα, την τουριστική αναβάθμιση της Επανομής,  αλλά και τν άρτια διοργάνωση των εκδηλώσεων.

Είναι μια ποιοτική πρόταση να επισκεφθείτε το Κτήμα Γεροβασιλείου, να μυηθείτε στα μυστικά του κρασιού, να οργανώσετε τις εκδηλώσεις σας και να κάνετε τις συναντήσεις σε ένα υπέροχο περιβάλλον.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online