Εντοπίστηκαν δύο πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια κατάρτισης πλαστών εγγράφων

lifespeed.gr


Υβόνη

 

 

 

 

Δύο πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια κατάρτισης πλαστών εγγράφων, εντοπίσθηκαν σε οικία στο Ελληνικό και σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Γλυφάδα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, μεσημβρινές ώρες της 9-8-2019.

Συνελήφθησαν, δύο αλλοδαποί ηλικίας 38 και 40 ετών, ως πλαστογράφοι- διακινητές ενώ αναζητείται μια 32χρονη αλλοδαπή συνεργός τους, ιδιοκτήτρια του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν οκτώ υπό διακίνηση αλλοδαποί.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της πλαστογραφίας, της διευκόλυνσης εξόδου και παράνομης διαμονής μεταναστών, της παράνομης κατοχής εγγράφων τρίτου προσώπου καθώς και για αδικήματα που εμπίπτουν στον νόμο περί αλλοδαπών.

Από την έρευνα στους χώρους, βρέθηκε και κατασχέθηκε ο εξοπλισμός του εργαστηρίου ο οποίος απαρτίζονταν ενδεικτικά από εκτυπωτές, μηχανήματα πλαστικοποίησης, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, πολυμηχάνηματα scanner καθώς διάφορα εργαλεία και αναλώσιμα υλικά.

Επίσης, κατασχέθηκαν:

  • Πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα
  • Ατομικά σωσίβια θαλάσσης
  • Το χρηματικό ποσό 5.180 ευρώ
  • Κινητά τηλέφωνα
  • Σκληροί δίσκοι
  • Ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο

Από την μεθοδολογία δράσης και τα κατασχεθέντα αντικείμενα, εκτιμάται ότι οι δράστες, το τελευταίο τρίμηνο, αποκόμισαν κέρδη που υπερβαίνουν τις 71.000 ευρώ ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο να αποτελούν μέλη ευρύτερου κυκλώματος παράνομης διακίνησης μεταναστών μέσω θαλάσσης.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.

 

11/8/2019

 

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online