Συνελήφθη 23χρονος αλλοδαπός μέλος εγκληματικής ομάδας που προέβαινε σε κλοπές καλωδίων από μετασχηματιστές

lifespeed.gr


Κώστας Μαντάς

 

 

 

Συνελήφθη, βραδινές ώρες της 17-4-2021 στην Παιανία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Παιανίας, 23χρονος αλλοδαπός για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές κατ' εξακολούθηση, παρακώλυση της λειτουργίας κοινωφελών εγκαταστάσεων και απόπειρα ανθρωποκτονίας. Αναζητούνται οι συνεργοί του.

Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, από τα τέλη Ιανουαρίου του 2021, συγκρότησαν εγκληματική ομάδα που προέβαινε σε διακεκριμένες κλοπές καλωδίων από μετασχηματιστές ηλεκτρικής ενέργειας, προκαλώντας φθορές σε αυτούς, στις περιοχές της Παιανίας και του Μαρκόπουλου.

Για την αφαίρεση του χαλκού και των καλωδίων από τους μετασχηματιστές, είχαν προμηθευτεί κατάλληλα εργαλεία όπως μεταλλικούς κόπτες, μεταλλικά κοντάρια, γαλλικά κλειδιά και κατάλληλα γάντια.

Λόγω πληθώρας τελεσθέντων κλοπών σε μετασχηματιστές στις περιοχές Παιανίας και Μαρκόπουλου, είχε συσταθεί ειδική ομάδα αστυνομικών της Υπηρεσίας, σε διακριτική επιτήρηση συγκεκριμένο μετασχηματιστή.

Βραδινές ώρες προσέγγισαν το σημείο τέσσερα άτομα με τα δύο εξ' αυτών να παραβιάζουν την περίφραξη, κόβοντας μέρος της και κατευθύνθηκαν στον μετασχηματιστή κρατώντας στα χέρια τους αντικείμενα και μεγάλους κόφτες. Οι άλλοι δύο  κατευθύνθηκαν σε διαφορετικά σημεία του περιφραγμένου οικοπέδου και σε απόσταση για να επιτηρούν το χώρο.

Οι αστυνομικοί αφού τους δήλωσαν την ιδιότητα τους προσπάθησαν να τους ελέγξουν. Ωστόσο, οι δράστες επιτέθηκαν στους αστυνομικούς και ακολούθησε συμπλοκή με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών. Τελικά κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον 23χρονο, ενώ ο έτερος δράστης διέφυγε.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών

 

19.4.2021

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online