Λευκωσία: Στον Υπουργό Υγείας η Έκθεση για τα λάθος τεστ κορωνοϊού

lifespeed.gr


Υβόνη

 

 

Τη συνέχιση της άρσης της έγκρισης για διενέργεια εξέτασης PCR-COVID μέχρι νεωτέρας, αποφάσισε η Έφορος Κλινικών Εργαστηρίων για το Κλινικό Εργαστήριο του Mediterranean Hospital of Cyprus, μετά την ολοκλήρωση της διερεύνησης των συνθηκών υπό τις οποίες εσφαλμένα διέγνωσε 30 θετικά περιστατικά COVID-19, 28 εκ των οποίων αποδείχθηκαν αρνητικά στους επαναληπτικούς ελέγχους που έγιναν στη συνέχεια.

Σύμφωνα με την Έκθεση την οποία η Έφορος Κλινικών Εργαστηρίων υπέβαλε χθες το βράδυ στον Υπουργό Υγείας Κύπρου, φαίνεται ότι πιθανότερος λόγος πρόκλησης του συμβάντος είναι επιμόλυνση των δειγμάτων στο στάδιο της εργαστηριακής εξέτασης.

Το Υπουργείο Υγείας, διά της Εφόρου Κλινικών Εργαστηρίων, συνεχίζει και εντατικοποιεί τον τακτικό ποιοτικό έλεγχο που πραγματοποιείται σε όλα τα εργαστήρια που είναι εγκεκριμένα τόσο για τη διενέργεια της μοριακής εξέτασης για ανίχνευση του ιού SARS-CoV-2, όσο και οποιασδήποτε άλλης εργαστηριακής εξέτασης. Στόχος των ελέγχων είναι η διασφάλιση της ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρονται προς τους πολίτες από τα κλινικά εργαστήρια και η αναβάθμιση αυτών των υπηρεσιών στη χώρα μα

 

 

29.8.2020

 

 

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online