Έφυγε η αγωνίστρια της ΕΟΚΑ Κλαίρη Αγγελίδου...

lifespeed.gr


Κώστας Μαντάς

 

 

 

Ανήμερα της επετείου έναρξης του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα 1955-1959, έφυγε από τη ζωή η αγωνίστρια της ΕΟΚΑ, η γυναίκα που ξεχώρισε σε όλη της διαδρομή για το ήθος, τον πατριωτισμό και την αγάπη της για τον ελληνικό πολιτισμό, την Κύπρο και τα βλαστάρια της, η Κλαίρη Αγγελίδου.

Ο Πρόεδρος του Κ.Σ. ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, η ηγεσία και τα στελέχη του κόμματος με βαθιά θλίψη για τον θάνατο της Κλαίρης Αγγελίδου εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια προς την οικογένειά της.

Αιωνία της η μνήμη.

«Στερνός Λόγος», Κλαίρης Αγγελίδου

«Φύλαξε το κλειδί. Είναι του σπιτιού.

Όταν θα πας, ν’ ανοίξεις […].

Εγώ δε θα γυρίσω, όπως το λογάριαζα.

Εσύ θα πας […]».

 

  Κλαίρη Αγγελίδου

  

  Η Κλαίρη Αγγελίδου γεννήθηκε το 1932 και κατάγεται από την Αμμόχωστο. Μετά το πέρας των εγκυκλίων σπουδών της, το 1951, μετέβη στην Αθήνα όπου σπούδασε Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1955 παντρεύτηκε το Νίκο Αγγελίδη, φιλόλογο, δικηγόρο, μέλος της βουλής των Αντιπροσώπων και αγωνιστή της Ε.Ο.Κ.Α. Εργάστηκε ως φιλόλογος σε σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης της Κύπρου, από το 1956 μέχρι και το 1991, οπότε και εξελέγη Βουλευτής, ενώ από το 1993 μέχρι και το 1997 διετέλεσε υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου. Έχει τρία παιδιά, τον Άγγελο, τον Χρίστο και τον Τεύκρο. Η Κλαίρη Αγγελίδου είναι μέλος πληθώρας πολιτιστικών και ακαδημαϊκών συλλόγων, ενώ έχει λάβει πολλές διακρίσεις από διάφορους φορείς στην Κύπρο, την Ελλάδα, την Ιταλία, Βέλγιο, Αγγλία και Γαλλία. Από νεαρής ηλικίας έχει αναπτύξει πλούσιο εθελοντικό έργο, προσφέροντας αφειδώλευτα χρόνο και υπηρεσίες σε φιλανθρωπικά ιδρύματα. Υπηρετεί την παιδική εξοχή του Λυκείου Ελληνίδων που λειτουργεί με δικές τις φροντίδες από το 1974 ως σήμερα και έχει φιλοξενήσει 10.500 χιλιάδες παιδιά ευπαθών ομάδων. Υπηρέτησε 10 χρόνια το Κοινωφελές Ίδρυμα Ωνάση, Μέλος των Ραδιομαραθωνίων (4 έτη) και την επιτροπή οικογένειας (4 έτη) Β Βραβείο Ευρωπαϊκού Εθελοντισμού (2010) 

 

1.4.2021 

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online