Γνωστός ο δράστης στις τουρκικές αρχές

lifespeed.gr


 Deutsche Welle

Η ταυτότητα του ανθρώπου που διέπραξε την επίθεση μας είναι γνωστή, δήλωσε σήμερα το πρωί ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ωστόσο δεν αποκάλυψε το όνομα. Η τουρκική αστυνομία συνεχίζει να αναζητά τον δράστη αλλά και τους ανθρώπους που συνδέονται μαζί του. Έτσι τα ξημερώματα έγινε μια εκτεταμένη επιχείρηση σε περιοχή της Σμύρνης, όπου 5 ύποπτοι Ουιγούροι και Κιργίζιοι μαζί με τις οικογένειές τους, περίπου 40 άτομα μεταξύ των οποίων 20 παιδιά, οδηγήθηκαν στην ασφάλεια της Σμύρνης για ανάκριση. Φέρεται να έχουν άμεση σχέση με τον δράστη, αφού είχαν έλθει στη Σμύρνη από το Ικόνιο, όπου έμεναν στον ίδιο κτίριο με εκείνον σε ενοικιαζόμενες κατοικίες. 

Σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο ο δράστης είχε και συνεργό, ο οποίος είναι γνωστός ως Γιουσούφ Χοτζά, με τον οποίον ταξίδεψε μαζί από το Ικόνιο στην Κωνσταντινούπολη. Οι τουρκικές αρχές παράλληλα προσπαθούν να εμποδίσουν την τυχόν διαφυγή του δράστη εκτός Τουρκίας, αν και η πιθανότητα να έχει ήδη διαφύγει στη Συρία δεν πρέπει να αποκλειστεί.

 

Οι δηλώσεις Ερντογάν

 

Ισχυρή δύναμη της αστυνομίας έχει αποκλείσει τις εισόδους και εξόδους της πόλης Κιρκάρελι της Ανατολικής Θράκης, ενώ έχουν ενισχυθεί οι έλεγχοι οχημάτων στην περιοχή αλλά και στα τουρκοβουλγαρικά σύνορα. Την ίδια στιγμή έρευνες γίνονται και στην περιοχή Ζιτινμπουρνού της Κωνσταντινούπολης κοντά στο αεροδρόμιο Ατατούρκ, όπου πιστεύεται ότι έμεινε ο φερόμενος δράστης πριν την επίθεση στο κλαμπ Ρέινα. Σε αυτό το πλαίσιο ανακρίνονται 7 σερβιτόροι εστιατορίου κοντά στο διαμέρισμα του δράστη.

Πριν από λίγη ώρα, ο  πρόεδρος Ερντογάν μιλώντας ενώπιων των κοινοταρχών της Τουρκίας στο προεδρικό ανάκτορο, δήλωσε ότι η Τουρκία έχει γίνει στόχος επίθεσης από ένα μεγάλο αριθμό τρομοκρατικών οργανώσεων. «Όμως έχουμε την ικανότητα να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας. Προσπαθούν να μας διχάσουν και να εκμεταλλευτούν τα ρήγματα που υπάρχουν στην κοινωνία μας» τόνισε. «Το να λέει κάποιος ότι η Τουρκία έχει υποκύψει στην τρομοκρατία ισοδυναμεί με το να βρίσκεται στο πλευρό των τρομοκρατών. Στόχος κάποιων είναι να μας διχάσουν και να μας κάνουν να πολεμήσουμε ό ένας τον άλλον. Όμως εμείς θα βγούμε νικητές από αυτόν τον νέο πόλεμο ανεξαρτησίας».

Αριάνα Φερεντίνου, Κωνσταντινούπολη /   Deutsche Welle

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online