ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Βίντεο από το εσωτερικό του Σίγμα.tv και τη στιγμή της επίθεσης. Ανακοίνωση εξέδωσε η τηλεόραση του Σίγμα.

lifespeed.gr


Κ.Μ

 

 

Στο βίντεο φαίνεται, ομάδα νεαρών με ρόπαλα, πέτρες και μολότοφ να εισβάλουν στον τηλεοπτικό σταθμό του Σίγμα, καταστρέφοντας εννέα ιδιωτικά οχήματα και τέσσερα του τηλεοπτικού σταθμού, ενώ έσπασαν τζάμια και προκάλεσαν ζημιές στην είσοδο του συγκροτήματος.

Την ώρα της εισβολής μεταδιδόταν το κεντρικό δελτίο του Σίγμα, το οποίο διακόπηκε, ενώ η τηλεφωνήτρια του σταθμού ενημερώθηκε από τον άνθρωπο της πύλης, στο δωμάτιο του οποίο έριξαν φωτοβολίδα.

Επίσης, οι εργαζόμενοι του Σίγμα, είχαν κρυφτεί σε δωμάτια, ενώ στη συνέχεια έτρεχαν να εξέλθουν από το κτίριο.

Ανακοίνωση για τα πρωτοφανή και απαράδεκτα επεισόδια, που διαδραματίστηκαν έξω από το Συγκρότημα «ΔΙΑΣ», εξέδωσε η τηλεόραση του Σίγμα.

Όλα όσα εξελίχθηκαν χθες βράδυ στο συγκρότημα ΔΙΑΣ και στην τηλεόραση ΣΙΓΜΑ αποτελούν ντροπή όχι μόνον για κάθε δημοκρατικό πολίτη αλλά και για κάθε νοήμονα άνθρωπο.

Είναι ευχής έργον το ότι δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές! Η εκτόνωση και η εκδίκηση σε δήθεν αδικίες που κάποιοι άνανδροι θεωρούν ότι υφίστανται, εξελίχθηκαν σε εμμονή και τραμπουκισμό και συνιστούν πλήγμα κατάφορο κατά της ελευθεροτυπίας, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της ίδιας της δημοκρατίας αφού η ελεύθερη έκφραση συνιστά το νόημα και τον παλμό της.


Μετρώντας τα σημάδια της καταστροφής από το χθεσινό άλογο μένος των κάθε λογής αρνητών του κορωνοϊού, αντιεμβολιαστών και εθελότυφλων μπροστά στους κινδύνους της πανδημίας, αντιλαμβανόμαστε ότι για μια ακόμη φορά ο όχλος έστρεψε την μάνητά του για το κακό μήνυμα στον ταχυδρόμο και τους ανθρώπους που άοκνα υπηρετούν την κοινότητα ενημερώνοντάς την. 

Γεννά τέρατα ο θάνατος του λόγου! Και στις αδιανόητες πράξεις βίας και στους βανδαλισμούς χθες διαπιστώσαμε και διαγνώσαμε πόσο απειλητική είναι για την ευταξία και ευημερία του κοινωνικού συνόλου η επιλογή της τυφλής και άλογης εκτόνωσης αντί της ήρεμης κατανόησης και αντιμετώπισης των εκάστοτε δεινών και κοινωνικών προβλημάτων.

Εμείς, ως δημοσιογράφοι και ως Συγκρότημα έχουμε ταχθεί στην εξυπηρέτηση του κοινωνικού αγαθού που εξασφαλίζει η σφαιρική ενημέρωση και η συνετή κατανόηση των προβλημάτων και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε και να πολεμούμε σ’ αυτό το μετερίζι παρ’ όλους τους κινδύνους και της εκρήξεις ανομίας που είδαμε χθες.  

Τραμπουκισμοί, προπηλακισμοί, καταστροφές και παράλογες συμπεριφορές πάντα ελλοχεύουν σε δύσκολες κοινωνικές περιστάσεις.  Δεν επηρεάζουν ούτε μας αποσπούν από την προσήλωση στο καθήκον της προσφοράς στο κοινό που τώρα όσο ποτέ χρειάζεται την συνετή και σφαιρική πληροφόρηση. 

Ανανεώνουμε αυτό το συμβόλαιο τιμής με το κοινό μας, ευχαριστούμε για τα αισθήματα στήριξης και συμπαράστασης που είδαμε στο απότοκο της χθεσινής οχλαγωγίας και αναμένουμε όπως και αυτοί ότι το κράτος θα μεριμνήσει να δράσει αποφασιστικά και αποτελεσματικά για να επιφέρει και διασφαλίσει τον νόμο και την κοινωνική ειρήνη που όλοι, τόσο πολύ, ειδικά αυτές τις μέρες χρειαζόμαστε.

19.7.2021

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2021 19:30

Video

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online