Υποδέχθηκαν με αυγά τους τουρίστες στη Βαρκελώνη

lifespeed.gr


Aπαγόρευσαν το άνοιγμα νέων ξενοδοχείων

 

 

 

Ο μαζικός ανεξέλεγκτος τουρισμός, ο οποίος συχνά προσελκύεται με “σκοτωμένες” τιμές,  στην Βαρκελώνη και γενικότερα στην Ισπανία, φαίνεται ότι έχει αρχίσει να προκαλεί αντιδράσεις στην Ισπανία και κατά ορισμένους οικονομικούς αναλυτές να προκαλεί περισσότερα προβλήματα στην οικονομία και την κοινωνία από τα έσοδα που αποφέρει και από τα οποία, κατά τους ίδιους αναλυτές, επωφελείται ένας πολύ μικρός αριθμός μεγάλων συμφερόντων.

Ο δήμος της Βαρκελώνης περιόρισε τις βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων, ενώ απαγόρευσε το άνοιγμα νέων ξενοδοχείων. Πληθαίνουν οι αντιδράσεις σε ισπανικές πόλεις για τον αυξανόμενο αριθμό των τουριστών.

Όταν ο Έντγκαρ Τόρας άρχισε να διοργανώνει τουριστικές περιηγήσεις με Segway στη Βαρκελώνη, οι ντόπιοι τον ευχαριστούν γιατί έφερνε τουρίστες. Περίπου δύο δεκαετίες αργότερα, επιτέθηκαν στους πελάτες του πετώντας αυγά και ο δήμος περιόρισε τις διαδρομές του για να αποφύγει τον συνωστισμό στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

«Ξαφνικά φαίνεται πως είμαστε ο εχθρός» λέει ο κ. Τόρας στο Bloomberg, ιδρυτής του Barcelona Segway Glides.

Μια όλο και μεγαλύτερη μερίδα Ισπανών αντιμετωπίζει τους τουρίστες περισσότερο ως ένα βάρος παρά ως μια οικονομική «ένεση», με τις αντιδράσεις να πληθαίνουν στην Βαρκελώνη και άλλες πόλεις.

Τον περασμένο μήνα, νεαροί κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε τουριστικό λεωφορείο στην Βαρεκλώνη, ενώ μια διαδήλωση κατά των τουριστών αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα στο Σαν Σεμπαστιάν στη χώρα των Βάσκων.

Η ισπανική κυβέρνηση έχει αρχίσει να ανησυχεί πως οι αντιδράσεις αυτές θα υπονομεύσουν την εικόνα της Ισπανίας ως ενός δημοφιλούς τουριστικού προορισμού.

Η τουριστική βιομηχανία καλύπτει περίπου το 13% των συνολικών θέσεων εργασίας στην Ισπανία. Σύμφωνα με αναλυτές της CaixaBank, ο αριθμός των ξένων επισκεπτών θα αυξηθεί κατά περίπου 12% φέτος, στον αριθμό ρεκόρ των 84 εκατομμυρίων.

«Είναι ένας από τους τομείς που κινούν την οικονομία μας σήμερα και πρέπει να τον προσέχουμε και να τον στηρίζουμε» δήλωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι αυτόν τον μήνα. «Αν ο κόσμος έρχεται εδώ, είναι γιατί του αρέσει η Ισπανία» πρόσθεσε.

Στις 12 Αυγούστου, περίπου 200 άνθρωποι από την γειτονιά της Μπαρτσελονέτα διαμαρτυρήθηκαν στην παραλία της Βαρκελώνης για τον πολλαπλασιασμό των ακινήτων που μισθώνονται σε τουρίτες. Τον περασμένο μήνα νεαροί έσκασαν το λάστιχο τουριστικού λεωφορείου και έγραψαν με σπρέι ο «τουρισμός σκοτώνει τις γειτονιές».

Ο δήμος της Βαρκελώνης έχει λάβει μέτρα κατά των παράνομων μισθώσεωνακινήτων σε ψηφιακές πλατφόρμες, τις οποίες κατηγορούν οι κάτοικοι για το άλμα στον αριθμό των τουριστών.

Eν τω μεταξύ, πρόσφατα περιόρισε τις τουριστικές περιηγήσεις στην πόλη με Segway, ενώ απαγόρευσε να ανοίξουν νέα ξενοδοχεία στο κέντρο της πόλης.

«Αν πάει κανείς σε μια από τις γειτονιές της Βαρκελώνης που επηρεάζονται, μπορεί να καταλάβει το θυμό που υπάρχει» υποστηρίζει στο Bloomberg ο Ζορντί Αλμπερίκ, διευθυντής του επιχειρηματικού συνδέσμου Cercle d’ Economia. «Υπήρξε εφησυχασμός όσον αφορά το κόστος του τουρισμού και τώρα το μοντέλο είναι δύσκολο να αλλάξει» προσθέτει.

Τα νούμερα των τουριστών αναμένεται να αυξηθούν ακόμα περισσότερο, καθώς ενισχύεται η κρουαζιέρα. Περίπου 3,6 εκατομμύρια επιβάτες κρουαζιερόπλοιων κατέβηκαν σε λιμάνια της Ισπανίας στο πρώτο μισό του 2017, αριθμός διπλάσιος σε σχέση με 10 χρόνια πριν, σύμφωνα με το υπουργείο Δημοσίων Έργων.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online