Ερντογάν στη Κύπρο: Η ε/κ πλευρά δεν άλλαξε νοοτροπία

lifespeed.gr


 Συνάντηση στο «Προεδρικό»

 

 

 

 

Να φέρει θετικά αποτελέσματα για την Τουρκία αλλά και για ολόκληρη την περιοχή η νέα περίοδος στην Τουρκία ευχήθηκε ο Μουσταφά Ακιντζί στις κοινές του δηλώσεις με τον Ταγίπ Ερντογάν. Ο Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε ότι η τ/κ πλευρά χρειάζεται την βοήθεια της Τουρκίας για να ξεπεράσει την απομόνωση και πρόσθεσε ότι ο φυσικός πλούτος της περιοχής μπορεί να χρησιμοποιηθεί για συνεργασία και όχι για σύγκρουση.

 Ο Μουσταφά Ακιντζί κατηγόρησε την ε/κ πλευρά ότι μετατρέπει τα ενεργειακά κοιτάσματα σε σημείο σύγκρουσης και επανέλαβε την πρόταση για μεταφοράς του κυπριακού αερίου δια μέσου της Τουρκίας. «Δυστυχώς η ε/κ πλευρά επιμένει σε μια στάση που είναι μακριά από την συνεργασία και τον καταμερισμό», τόνισε ο τ/κ ηγέτες και κάλεσε την ε/κ πλευρά να διορθώσει όπως είπε το λάθος της.

 Αναφερόμενος στην επικείμενη άφιξη Λουτ ο Μουσταφά Ακιντζί είπε ότι η τ/κ πλευρά δεν θα αποδεχτεί άλλη πρόταση πέραν των συνομιλιών που θα έχουν ξεκάθαρο ορίζοντα

ολοκλήρωσης. 

 

 Ερντογάν: Ευθύνη των Ε/κ το αδιέξοδο 

 

Ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία ήταν ανέκαθεν στο πλευρό των τ/κ και αυτό πρόκειται να συνεχιστεί. Στόχος της Τουρκίας είπε ο Ταγίπ Ερντογάν είναι η οικονομική ανάπτυξη των τουρκοκυπρίων. Αναφερόμενος στο Κυπριακό είπε ότι είναι ένα εθνικό ζήτημα για την Τουρκία η οποία επιθυμεί όπως είπε βιώσιμη και δίκαιη λύση. Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι παρά τις προσπάθειες της τουρκικής πλευράς πρίν από ένα χρόνο, οι συνομιλίες οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο με ευθύνη της ε/κ πλευράς η οποία δεν θέλει να μοιραστεί την πολιτική εξουσία με την τ/κ κοινότητα. Δυστυχώς όπως είπε η ε/κ πλευρά δεν άλλαξε νοοτροπία ενώ οι ε/κ δεν οραματίζονται ένα κοινό μέλλον με τους τ/κ.

 

 Συνάντηση στο «Προεδρικό»

 

Ο Ταγίπ Ερντογάν έγινε δεκτός στο "προεδρικό" από τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, καθώς και από τους Πρόεδρους των 4 κομμάτων της "συγκυβέρνησης" .
Μετά την ολοκλήρωση της κατ'ιδίαν συνάντησης Ακιντζί - Ερντογάν πραγματοποιήθηκαν διευρυμένες συνομιλίες στην παρουσία και των Προέδρων ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν, ΚΛ, Κουντρέτ Οζερσάι, ΚΚΔ, Τζεμάλ Οζγιγίτ και ΔΚ, Σερντάρ Ντενκτάς. 

Πηγή: http://politis.com.cy

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online