Στο 6ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο της Βενετίας το Γυμνάσιο-Λύκειο Αλοννήσου Κύριο

Κική Αναγνώστου

Γράφει η Κική Αναγνώστου...

 

Στην Βενετία της γειτονικής Ιταλίας βρέθηκαν αυτές τις μέρες μαθητές και εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου-Λυκείου Αλοννήσου σε εκπαιδευτική επίσκεψη στα πλαίσια του 6ου Ευρωπαϊκού Μαθητικού Συνεδρίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Μέστρε της Βενετίας.

Το Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο πραγματοποιήθηκε για έκτη συνεχόμενη χρονιά ως αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας πλήθους φορέων, μεταξύ των οποίων η Ελληνική Επιτροπή για την UNESCO, το Ίδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού, το Ίδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού Ιταλίας, η κοινότητα των Ελλήνων Ορθοδόξων της Βενετίας και η Ευρωπαϊκή Ένωση Εκπαιδευτικών AEDE. Με την συμμετοχή 150 σχολείων από την Ελλάδα και την Ιταλία, 2500 μαθητών και 300 συνοδών-καθηγητών θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα και πιο επιτυχημένα μαθητικά συνέδρια. Το θέμα του φετινού συνεδρίου ήταν ‘‘Η ιστορία συναντά τις Τέχνες, τα Γράμματα και την Τεχνολογία: ο Άνθρωπος και η διαδρομή του από την Αναγέννηση στον σύγχρονο πολιτισμένο κόσμο’’.

Το Γυμνάσιο-Λύκειο Αλοννήσου μετέβη στην γειτονική χώρα σε συνεργασία με το Λύκειο Σκιάθου και το Λύκειο Τσαγκαράδας. Παρουσίασε δύο εργασίες στο μαθητικό συνέδριο, μία από μαθήτρια του Γυμνασίου με θέμα ‘‘Η Αναγέννηση και ο Ελ Γκρέκο’’ και μία από μαθητή του Λυκείου με θέμα ‘‘Τα μυστήρια της Μόνα Λίζα’’. Τους μαθητές συνόδευσαν στο συνέδριο οι καθηγήτριες Μερόπη Μαχαιρίδου, Διευθύντρια του σχολείου, και Κική Αναγνώστου, υπεύθυνη του εν λόγω προγράμματος.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2019 14:26

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online