Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η αλληλεγγύη των δήμων θα μας επιτρέψει να ξεπεράσουμε κι αυτήν την κρίση

Βάντα Βλασταρά

Βάντα Βλασταρά

 

 

 

“Η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού δίνει καθημερινά τη μάχη σε όλη την Ελλάδα, για να στηρίξει αφενός τις τοπικές μας κοινωνίες που δοκιμάζονται από την πανδημία, κρατώντας τους Δήμους “ανοικτούς”, αφετέρου για να συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις της ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ, με αφορμή την έμπρακτη αλληλεγγύη που έδειξε ο δήμος Λευκάδας  προς το δήμο Ξηρόμερου με την παραχώρηση δύο απορριμματοφόρων προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί στην υποχρέωσή του να πραγματοποιεί την αποκομιδή των απορριμμάτων.

«Σε αυτήν την προσπάθεια, αναφέρει η ΚΕΔΕ, απαραίτητη είναι η διαρκής συνεργασία κι αλληλεγγύη μεταξύ των Δήμων, αφού καλούμαστε να προσφέρουμε κρίσιμες υπηρεσίες που αφορούν την καθημερινότητά των συμπολιτών μας, χωρίς να διαθέτουν οι Δήμοι σε αρκετές περιπτώσεις τα μέσα και το προσωπικό που είναι απαραίτητα. Στις περιπτώσεις αυτές είναι σημαντικό οι Δήμοι να στηρίζουμε ο ένας στον άλλο. Παράδειγμα προς μίμηση αποτελεί η έμπρακτη αλληλεγγύη που επέδειξε ο Δήμος Λευκάδας, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Δήμου Ξηρόμερου και του παραχώρησε για ένα μικρό, αλλά κρίσιμο για την προστασία της δημόσιας υγείας διάστημα, δύο απορριμματοφόρα, προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί στην υποχρέωσή του να πραγματοποιεί την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς το δήμαρχο Λευκάδος Χαράλαμπο Καλό για το πνεύμα συνεργασίας κι αλληλεγγύης που επέδειξε, όσο και στο δήμαρχο Ξηρόμερου Γιάννη Τριανταφυλλάκη που επέλεξε να δώσει λύση σε ένα πρόβλημα που αφορούσε τη λειτουργία του δήμου του, ζητώντας στήριξη από έναν γειτονικό του δήμο.

«Το παράδειγμα της συνεργασίας των Δήμων Λευκάδας και Ξηρόμερου αναδεικνύει τη δύναμη της ενότητας κι αλληλεγγύης μεταξύ της Αυτοδιοίκησης, μέσα από την οποία μπορούμε να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα των τοπικών μας κοινωνιών» καταλήγει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

 

29.3.2020

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020 04:15

Τελευταία άρθρα από τον/την Βάντα Βλασταρά