Απεργούν την Πέμπτη οι συμβασιούχοι της υπηρεσίας Ασύλου

lifespeed.gr


Υβόνη

 

 

 

 

 

Σε προειδοποιητική απεργία κατεβαίνουν την Πέμπτη, 23 Απριλίου, οι συμβασιούχοι της υπηρεσίας Ασύλου, διεκδικώντας να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους, η λήξη των οποίων ξεκινούν από τις 30 Απριλίου, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει απάντηση εκ μέρους του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου στο αίτημά τους.

 

«Αντιθέτως, σημειώνουν, η ηγεσία του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου έχει κάνει λόγο για δήθεν «κωλύματα» ανανέωσης/παράτασης των εν λόγω συμβάσεων εργασίας. Είναι αδιανόητο να συζητάει η ηγεσία για απολύσεις εν μέσω πανδημίας, την ίδια στιγμή που υπάρχουν διαρκείς ανάγκες προσωπικού στην Υπηρεσία Ασύλου και το Υπουργείο πιέζει συνεχώς για αύξηση της παραγωγικότητας κι εντατικοποίηση της εργασίας».

Οι συμβασιούχοι θεωρούν πως «το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου συνεχίζει να εμπαίζει τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που εργάζονται σε νησιά και στην ενδοχώρα από το 2014, το 2015 και το 2016, έχοντας προμηνύσει τον κίνδυνο απώλειας θέσεων εργασίας, κι έκθεσής τους σε συνθήκες αυξημένης ανεργίας λόγω της τρέχουσας κατάστασης».

Σημειώνουν ακόμη ότι : «Η τυχόν μη ανανέωση των συμβάσεων εργασίας της ΣΟΧ1/2017, θα σημαίνει κατάφωρη επίθεση στο Σωματείο, στοχοποίηση παλαιών συναδέλφων/ισσών και θα είναι ενδεικτική της αντεργατικής πολιτικής που θα ακολουθήσει. Με χιλιάδες εκκρεμείς υποθέσεις ασύλου σε πρώτο βαθμό και χιλιάδες ανθρώπους που αναμένουν να καταγραφούν τα αιτήματά τους, η Υπηρεσία Ασύλου χρειάζεται όχι μόνο επιπλέον προσωπικό, αλλά και να συνεχίσει να αξιοποιεί το υπάρχον έμπειρο προσωπικό και την θεσμική του μνήμη. Η εμπειρία που έχουν αποκτήσει οι παλαιότεροι/ες συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου της ΣΟΧ 1/2017 από τις θέσεις των χειριστών, συντονιστών και εκπαιδευτών είναι σημαντική επένδυση για την συνέχιση του έργου της Υπηρεσίας Ασύλου».

Μετά από απόφαση  της Γενικής Συνέλευσης των μελών του Σωματείου Εργαζομένων Συμβασιούχων Υπηρεσίας Ασύλου (Σ.Ε.Σ.Υ.Α.), προκηρύσσουν 24ωρη προειδοποιητική πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 23 Απριλίου 2020.

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει επίσημη δέσμευση από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου περί ανανέωσης/παράτασης όλων ανεξαιρέτως των συμβάσεων εργασίας της ΣΟΧ1/2017, θα προχωρήσουν σε περαιτέρω απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας.

 

21.4.2020

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online