Εκτύπωση αυτής της σελίδας

'Ελεγχο των ιδιωτικών σχολείων που κρατούν απλήρωτους τους εκπαιδευτικούς ζητά η ΟΙΕΛΕ

lifespeed.gr


by Υβόνη

Η ΟΙΕΛΕ  με επιστολή της προς τον Υπουργό Παιδείας ζήτησε τον άμεσο έλεγχο, ει δυνατόν πριν το Πάσχα, συγκεκριμένων ιδιωτικών σχολείων που κρατούν απλήρωτους επί μήνες τους εκπαιδευτικούς

Αναλυτικά η επιστολή:

ΠΡΟΣ

Τον  Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Γαβρόγλου

Κύριε Υπουργέ,

Η ΟΙΕΛΕ γίνεται το τελευταίο διάστημα αποδέκτης δραματικών εκκλήσεων από δεκάδες συναδέλφους, οι οποίοι ζητούν να δοθεί λύση στο τεράστιο πρόβλημα της πολύμηνης μη καταβολής των αποδοχών τους. Όπως αντιλαμβάνεστε, το πρόβλημα καθίσταται οξύτερο τις ημέρες των εορτών που οι οικογενειακές ανάγκες αυξάνονται. Δυστυχώς στα σχολεία που παραβιάζουν τη νομοθεσία συγκαταλέγονται και εκκλησιαστικά σχολεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Επειδή στη μικρή κοινωνία των σχολείων όλοι γνωρίζονται, η οικονομική δυσπραγία που επικαλούνται οι ιδιοκτησίες τους δεν υφίσταται στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων. Αντιθέτως, το τελευταίο διάστημα οι εκπαιδευτικοί μας πληροφορούν για μεγάλη αύξηση εγγραφών, γεγονός που σημαίνει και αύξηση των εσόδων των σχολείων.

Κατά το νόμο, αρμόδιος για τον έλεγχο της καταβολής των αποδοχών των ιδιωτικών εκπαιδευτικών είναι το Υπουργείο Παιδείας και οι ελεγκτικοί του μηχανισμοί. Είναι, επίσης, συγκεκριμένες οι προβλεπόμενες ποινές για τους ιδιοκτήτες που παραβιάζουν τη νομοθεσία. Ζητούμε την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας για να μπει τέλος στο όνειδος της οικονομικής και ηθικής εξαθλίωσης των απλήρωτων εκπαιδευτικών.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ                                            ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Τελευταία άρθρα από τον/την lifespeed.gr