Η ΑΔΕΔΥ κήρυξε 24ωρη απεργία την Πέμπτη 26.11.2020

lifespeed.gr


Kατερίνα Καράμπελα

 

 
Με αίτημα να ενισχυθούν τα μέτρα προστασίας της υγείας στους χώρους εργασίας και τα σχολεία, την ενίσχυση του ΕΣΥ, την επίταξη του ιδιωτικού τομέα σε υγεία και μεταφορές, προσλήψεις και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας η ΑΔΕΔΥ κήρυξε 24ωρη απεργία μεθαύριο Πέμπτη. 

4ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία.
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, με ένταξη στον κρατικό σχεδιασμό και όχι αγορά υπηρεσιών.
  • Μαζικές προσλήψεις υγειονομικών, γιατρών, νοσηλευτών, εκπαιδευτικών, καθαριστριών. Μονιμοποίηση συμβασιούχων.
  • Αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με προσλήψεις προσωπικού, επίταξη χιλιάδων ιδιωτικών λεωφορείων που βρίσκονται σε απραξία.
  • Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
  • Εδώ και τώρα να αποσυρθεί το χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο που μετατρέπει σε ιδιώνυμο τη συλλογική, συνδικαλιστική δράση και ουσιαστικά απαγορεύει την απεργία. Δεν πρόκειται να το εφαρμόσουμε! Θα το καταργήσουμε στην πράξη!
  • ΑΠΟΧΗ από κάθε ηλεκτρονική ψευδοψηφοφορία σε όλο το Δημόσιο για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Δεν καταθέτουμε ψηφοδέλτια, αποσύρουμε αυτά που ήδη κατατέθηκαν. Να δοθεί τώρα παράταση στη θητεία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. 
 
 

Στην κινητοποίηση μετέχουν  η ΠΟΕΔΗΝ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, Ενώσεις Εκπαιδευτικών, η ΣΤΑΣΥ, ενώσεις εργαζομένων του Εμπορικού Ναυτικού και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορία.

Έτσι, ακινητοποιημένα αναμένεται να  μείνουν μεθαύριο τραμ, μετρό και ηλεκτρικός. Δεν θα εκτελεστούν ακτοπλοϊκά δρομολόγια, ενώ εξάωρες στάσεις εργασίας αύριο και μεθαύριο της ΥΠΑ αναμένεται να ακυρώσουν ή να αναστείλουν πτήσεις.

Η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί χορήγηση δώρου Χριστουγέννων σε όλους τους υγειονομικούς, ένταξη στα ΒΑΕ, λήψη όλων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας και των εργαζομένων εν μέσω πανδημίας με επαρκή στελέχωση, χρηματοδότηση και μέσα ατομικής προστασίας και μονιμοποίηση εκτάκτων.

 24.11.2020
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020 09:29

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online