Κ. Μπακογιάννης: φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Σύνταγμα

lifespeed.gr


Κατερίνα Καράμπελα

 

 

 

 

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε: 

«Φέτος, ο δήμος Αθηναίων απευθύνει το μεγάλο ευχαριστώ που οφείλει στους ανθρώπους του. Τους αφανείς ήρωες, που ακούραστα παραμένουν στην πρώτη γραμμή, όχι μόνο τα Χριστούγεννα, αλλά κάθε μέρα, βάζοντας πλάτη για να «σπάει» η σκοτεινιά της εποχής για τους κατοίκους αυτής της πόλης. Φέτος τα φώτα σ' αυτούς που πραγματικά δίνουν φως στη ζωή μας. Καλά Χριστούγεννα».

Ο δήμος Αθηναίων, αυτή την πρωτόγνωρη περίοδο της απομακρυσμένης καθημερινότητάς, παρουσιάζει μια από τις πιο γιορτινές παραδόσεις της πόλης, μέσα από τη μικρή ταινία που διηγείται μια αθηναϊκή χριστουγεννιάτικη ιστορία.   

Πρωταγωνιστής ο Διονύσης Νικολάου ο παλαιότερος εργαζόμενος του δήμου. Ηλεκτρολόγος-μηχανικός και βέρος Αθηναίος, γιορτάζει την ημέρα του πολιούχου της πόλης όπως και ο παππούς του. Σταθερός κάτοικος Σεπολίων με τη γυναίκα και το γιο του. Ξεκίνησε μετά το σχολείο τη δουλειά στο ηλεκτρολογικό του δήμου και έμαθε δίπλα στους παλιούς τα μυστικά για κάθε γωνιά της πόλης. Έμαθε να μην πετάει ό,τι φτιάχνεται. Δούλεψε σε όλα τα πόστα. Στο δρόμο για επισκευές, στην αποθήκη για καταγραφές, στις παραγγελίες για να μη λείψει τίποτα όταν χρειαστεί. Σήμερα επιλέγει ο ίδιος να δουλεύει κυρίως βράδια, ώστε να αφήνει σε νεότερους συναδέλφους του την κανονικότητα της πρωινής βάρδιας. Αυτό που δεν άφησε ποτέ, είναι ο φωτισμός της πόλης την περίοδο των Χριστουγέννων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

14.12.20

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2020 20:31

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online