Ολοκληρώθηκε το φοιτητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, για το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας

lifespeed.gr


Κατερίνα Καράμπελα

 

 

 

Ένταση σημειώθηκε όταν διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό των αστυνομικών δυνάμεων οι οποίοι τους απώθησαν κάνοντας ρίψη χημικών.

«Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο έρχεται να αλλάξει ουσιαστικά την τριτοβάθμια εκπαίδευση, από τη δυνατότητα πρόσβασης σε αυτήν μέχρι τους όρους και το περιβάλλον φοίτησης. Η χρονική περίοδος στην οποία κατατίθεται το νομοσχέδιο δεν είναι καθόλου τυχαία, αλλά έρχεται σε μια συγκυρία στην οποία με επιλογή της κυβέρνησης τα πανεπιστήμια είναι κλειστά για σχεδόν έναν χρόνο και την ίδια στιγμή πλησιάζει η περίοδος της εξεταστικής. Κάνουν μεγάλο λάθος αν πιστεύουν ότι το φοιτητικό κίνημα δε θα δώσει μαχητική απάντηση», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι φοιτητές στο κάλεσμα τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δια του τομεάρχη Παιδείας Νίκου Φίλη διεμήνυσε ότι «θα αγωνιστούμε να μην εφαρμοστούν στην πράξη» και δεσμεύτηκε ότι «θα καταργηθούν όταν φύγει η Δεξιά», καταγγέλλοντας συκοφαντική δυσφήμιση των πανεπιστημίων ως δήθεν κέντρα βίας και ανομίας ενώ τόνισε ότι παραβιάζεται το αυτοδιοίκητο και σημείωσε ότι η φύλαξη είναι υπόθεση υπηρεσιών που θα λογοδοτούν στις πανεπιστημιακές αρχές.

14.1.21

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021 13:45

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online