Περπάτημα για την Ελευθερία 2021 Περπάτημα για την Ελευθερία 2021

lifespeed.gr


Κώστας Μαντάς

 

 

 

Σήμερα υπάρχουν περισσότερα θύματα εμπορίας ανθρώπων στον κόσμο από οποιαδήποτε άλλη στιγμή στην ιστορία. Σε 40 εκατομμύρια υπολογίζονται οι άνθρωποι που ζουν σε συνθήκες σύγχρονης δουλείας (Global Estimates of Modern Slavery, 2018). Με αφορμήτηνΠανευρωπαϊκή  Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων, το Σάββατο 16 Οκτωβρίου2021περπατάμεγιατηνΕλευθερίασε 5 πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλος, Καρδίτσα, Αλεξάνδρεια Ημαθίας).

Το Περπάτημα για την Ελευθερία θα πραγματοποιηθεί φέτος σε εκατοντάδες πόλεις και σε δεκάδες χώρες σε έξι ηπείρους για έβδομη χρονιά, θέλοντας να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για τα εκατομμύρια ανθρώπων που παραμένουν σκλαβωμένοι. Οι συμμετέχοντες θα περπατήσουν σε μία γραμμή ο ένας πίσω από τον άλλο, σχηματίζοντας αλυσίδες ανθρώπων σε μικρές και μεγάλες πόλεις, σε μεγάλες λεωφόρους και σε χωματόδρομους, σε χωριά, κατά μήκος γεφυρών, ποταμών, σε τούνελ και βουνά. Μεμονωμένα άτομα και φορείς κοινωνικής προσφοράς καλούνται να πάρουν μέρος και να ενώσουν τις δυνάμεις τους με στόχο να σπάσει η αλυσίδα της εκμετάλλευσης. 

Περπατάμε στην παγκόσμια δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το human trafficking γιατί*:
- 1 στα 4 θύματα της σύγχρονης δουλείας είναι παιδιά
- Η εμπορία ανθρώπων είναι μια βιομηχανία αξίας 150 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
- Υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι σκλαβωμένοι σήμερα από ποτέ στην ιστορία.
(*Πηγές: Διεθνής Οργανισμός Εργασίας, UNODC, Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ)

H δράση αποτελεί μια ευκαιρίαγιατηνπόλη της Αθήνας να πάρει θέση ενάντια στο αόρατο αυτό έγκλημα στο οποίο καθένας μας είναι συμμέτοχος, έστω και άθελά του. Η συγκέντρωση των συμμετεχόντων θα ξεκινήσει στις 11:30 π.μ. στη διασταύρωση Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Ροβέρτου Γκάλι, στις 12:00 μ.μ. θα αρχίσει το Περπάτημα επί της οδού Δ. Αρεοπαγίτου και θα ολοκληρωθεί στο άγαλμα της Μελίνας Μερκούρη (γωνία Λ. Βασ. Αμαλίας και Δ. Αρεοπαγίτου). 

Περπατάμε για την ελευθερία, έτσι ώστε άνδρες, γυναίκες και παιδιά να πάψουν πλέον να αγοράζονται και να πωλούνται σαν να είναι εμπορεύματα.
Μπορείς να περπατήσεις και εσύ κάνοντας την εγγραφή σου στο A21.org/Walk.
Εάν υπάρχουν περιορισμοί λόγω του COVID-19 και δεν μπορείς να περπατήσεις ή αν δεν διοργανώνεται το Walk στην περιοχή σου, μπορείς να συμμετέχεις και εσύ με ένα διασκεδαστικό, αλλά και πολύ ουσιαστικό τρόπο με το Walk For Freedom Challenge. Μάθε περισσότερα στο A21.org/Challenge.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή ανώνυμη καταγγελία για περιστατικό εμπορίας ανθρώπων στην Ελλάδα, υπάρχει διαθέσιμη όλο το εικοσιτετράωρο η Γραμμή Πληροφόρησης για την Εμπορία Ανθρώπων 1109.

 Πληροφορίες δράσης

Ημερομηνία: Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

Ώρα προσέλευσης συμμετεχόντων: 11:30 π.μ.

Τοποθεσία:διασταύρωση Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Ροβέρτου Γκάλι

Ενδυμασία: Τ-shirt “Walk For Freedom” ή οποιαδήποτε μαύρη περιβολή. 

 

Επικοινωνία

Μαγδαληνή Ζαφειρίου, Υπεύθυνη Συντονισμού του Walk for Freedom 2021

 

14.10.2021

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2021 12:02

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online