Μεγάλη ρύπανση στον Σαρωνικό.... Εναέρια πλάνα του vimaonline

lifespeed.gr


Δείτε τα εναέρια πλάνα του vimaonline.gr

 

 

 

Σύσκεψη την οποία συγκάλεσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας πραγματοποιήθηκε για την αντιμετώπιση της ρύπανσης στο Σαρωνικό, την λήψη περαιτέρω άμεσων μέτρων για την διερεύνηση των αιτίων του περιστατικού της βύθισης του πλοίου Αγία Ζώνη ΙΙ και την ταχύτατη απόδοση των ευθυνών.

  • Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μαξίμου, ο πρωθυπουργός έδωσε εντολές για:
  1. Την  άμεση ανάκληση των πιστοποιητικών αξιοπλοΐας που έχουν δοθεί με παράταση και τη διενέργεια έκτακτων ελέγχων.
  2. Την άμεση διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης όλων των εμπλεκομένων για την κρίση του  αξιόπλοου του Αγία Ζώνη ΙΙ και την αυστηρότατη τιμωρία όλων των υπευθύνων.
  3.  Την άμεση μεταφορά της αρμοδιότητας ελέγχου και επιθεωρήσεων πλοίων, από τον Κλάδο Επιθεώρησης  εμπορικών πλοίων  στους Νηογνώμονες, για την έκδοση πιστοποιητικών αξιοπλοΐας.
  4.  Τη συνδρομή περισσότερων πλοίων για ταχύτερη και πληρέστερη απορρύπανση των υδάτων και των ακτών του Σαρωνικού. 

Ποινική δίωξη από την εισαγγελία 

Στην εισαγγελία Πειραιά απεστάλη από το λιμενικό σώμα και την ελληνική ακτοφυλακή, η δικογραφία για την υπόθεση του ναυαγίου του μικρού δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» στον Σαρωνικό που προκάλεσε διάσπαρτη ρύπανση σε πολλές παράκτιες περιοχές.

Ο εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Πειραιά άσκησε ποινή δίωξη κατά παντός υπευθύνου για πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια με βάση το άρθρο 28 του ποινικού κώδικα και πρόκληση θαλάσσιας ρύπανσης σύμφωνα με τον νόμο 1650/86.

Η δικογραφία ανατέθηκε σε τακτικό ανακριτή, ο οποίος δεν αποκλείεται μέσα στην εβδομάδα να καλέσει μέλη του πληρώματος αλλά και στελέχη της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Σε ένα μήνα  θα έχει αλλάξει η εικόνα στην ακτογραμμή, υποστήριξε μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Ναυτιλίας. Ο Π. Κουρουμπλής κατηγόρησε την αντιπολίτευση και ειδικότερα τον πρόεδρο της ΝΔ ότι μεγαλοποιεί τα πράγματα.

Αισθητά βελτιωμένη χαρακτηρίζουν στελέχη της εταιρείας απορρύπανσης την κατάσταση των περιοχών, όπου έχει παρατηρηθεί διάσπαρτη θαλάσσια ρύπανση, μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου ΑΓ. ΖΩΝΗ ΙΙ νοτιοδυτικά της Αταλάντης. Με εντατικούς ρυθμούς, εξάλλου, συνεχίζεται και σήμερα από ειδικά σκάφη, ιδιωτικά και του Λιμενικού, ο καθαρισμός των παράκτιων περιοχών σε Σαλαμίνα, Πειραιά και Γλυφάδα. Στη μάχη για την απορρύπανση θα συνδράμει και το Πολεμικό Ναυτικό.

Το πλοίο «Αγία Ζώνη ΙΙ» δεν το παρακολουθούσε νηογνώμονας καθώς δεν απαιτείται κάτι τέτοιο από τη νομοθεσία. Όλα τα πιστοποιητικά για το πλοίο έχουν εκδοθεί και είναι σε ισχύ έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2017 δήλωσε ο αρμόδιος διευθυντής του Λιμενικού Σώματος.
 
Δείγματα από τα καύσιμα του πλοίου «Αγία Ζώνη ΙΙ» αλλά και του πλοίου Blue Star Patmos που έφθασε τις ίδιες μέρες στην περιοχή του Περάματος θα ληφθούν μετά από εντολή του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος.
 
Την άμεση διαλεύκανση των αιτιών του ναυαγίου, παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων και αποζημίωση των πληγέντων, ζήτησε η Περιφέρεια Αττικής, ενώ μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε ο δήμαρχος Πειραιά.
 
Δειτε τα εναέρια πλάνα του vimaonline.gr, τα οποία τραβήχτηκαν την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίουστις4το απόγευμα
 

Video

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online