Ιερά Σύνοδος: Να καταθέσει εντός πενθημέρου τα στοιχεία που έχει εις βάρος Μητροπολιτών

lifespeed.gr


Υβόνη

 

 

 

Ο πρώην υπουργός και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς, Γιάννης Ραγκούσης,  είχε δηλώσει πως «προσωπικά έχει συναντήσει εκπροσώπους της ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας -σε ανώτατα κλιμάκια ακόμη και μητροπολίτες- οι οποίοι είναι ομοφυλόφιλοι και το κρύβουν». «Τους αναγκάζουν να το κρύβουν», σημείωνε στη συνέντευξη και καλούσε την Εκκλησία «να σταματήσει την υποκρισία και να μπει μπροστά σ’ αυτή τη νέα εποχή που πρέπει να ξεκινήσει στην Ελλάδα».

Αντιδρώντας στις δηλώσεις του Γιάννη Ραγκούση, η Εκκλησία της Ελλάδας, ανακοινώνοντας την αποστολή εξώδικου, τον κάλεσε «να καταθέσει εντός πενθημέρου στην Αρχιγραμματεία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στοιχεία που ισχυρίζεται ότι έχει για τα καταγγελλόμενα από αυτόν εις βάρος Μητροπολιτών της Εκκλησίας μας, άλλως θα υποστεί την ανάλογη δικαστική βάσανο».

Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός, σχολιάζοντας το εξώδικο της Εκκλησίας, τόνισε πως «αν και λυπάται για την αντίδραση αυτή, υπερασπίζεται πάντοτε τη γνώμη του και τις αντιλήψεις του». Υπογράμμισε, μάλιστα, πως είναι πρόθυμος να υποστεί «τη βάσανο των δικαστηρίων», αλλά διευκρίνισε ότι οι τοποθετήσεις του αφορούν καταστάσεις, καθώς «όλα τα πρόσωπα, ανεξαιρέτως, έχουν το σεβασμό του».

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online