ΓΓΕΕ: Aπό κανάλια ελεύθερης πρόσβασης η μετάδοση εκδηλώσεων μείζονος σημασίας

lifespeed.gr


Υβόνη

 

 

 

Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης,  όπως γνωστοποιεί με ανακοίνωσή της, αναλαμβάνει συντονιστικό ρόλο στην κατάρτιση καταλόγου που θα περιλαμβάνει εκδηλώσεις μείζονος σημασίας, για τις οποίες θα εξασφαλίζεται στο ελληνικό κοινό η δυνατότητα παρακολούθησης σε δωρεάν τηλεοπτικό πρόγραμμα, όπως προβλέπεται στο άρθρο 14 της Οδηγίας 2010/13/ΕΕ. 

Όπως τονίζει η ΓΓΕΕ, "για πρώτη φορά στη χώρα γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια,  μέσω ευρύτατου δημόσιου διαλόγου και στα πρότυπα των ευρωπαϊκών χωρών, κατάρτισης του συγκεκριμένου καταλόγου, ο οποίος θα διασφαλίζει ότι συγκεκριμένες αθλητικές αλλά και πολιτιστικές εκδηλώσεις που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο εθνικό τηλεοπτικό κοινό, θα μεταδίδονται υποχρεωτικά από τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης πανελλαδικής εμβέλειας, ώστε να εξασφαλίζεται η ευρεία πρόσβαση του ελληνικού κοινού στα γεγονότα αυτά".

Στο ανωτέρω πλαίσιο, η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας έχει ήδη εκκινήσει τη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης, στέλνοντας επιστολή συμμετοχής σε πλήθος φορέων, ενώ την Πέμπτη 5/10/2017 πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα η πρώτη συνάντηση για το θέμα, μεταξύ του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Eπικοινωνίας κ. Ελευθερίου Κρέτσου και του Προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, κ. Αθανασίου Κουτρομάνου. 

Στη συνάντηση τα μέρη συμφώνησαν να εργαστούν από κοινού στην υλοποίηση του εγχειρήματος, αφού η συμβολή του ΕΣΡ είναι ιδιαιτέρως σημαντική σε όλη τη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης και κατάρτισης του ανωτέρω καταλόγου.  

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online