Δίκτυο Συγγρού και Πολιτιστική Ανάπτυξη.....

Κων/νος Σ. Μαργαρίτης

Δημοσιογράφος

 

 

 

 

Η Αναπτυξιακή Στρατηγική της Περιοχής και ο Πολιτιστικός Άξονας της Συγγρού, ήταν το αντικείμενο του συνεδρίου του Δικτύου των Εκπαιδευτικών Φορέων της Λεωφόρου Συγγρού και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι εισηγήσεις επικεντρώθηκαν στη μελλοντική ανάπτυξη της Λεωφόρου Συγγρού και στη σύνδεση της με το Τουρισμό, το Πολιτισμό και την Παιδεία.

Η Πρύτανις του Παντείου Πανεπιστημίου κα Ισμήνη Κριάρη σε χαιρετισμό της επεσήμανε, την ανάγκη συνεργασίας και συνεννόησης όλων των φορέων που εμπλέκονται στο Δίκτυο Συγγρού. Οι προκλήσεις του «αύριο»  δεν επιτρέπουν καθυστερήσεις και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να μπει σε εφαρμογή ένας στρατηγικός σχεδιασμός που θα δώσει νέα ώθηση, σε όλα τα επίπεδα, στη Λεωφόρο Συγγρού.   Η Ελλάδα αποκτά νέα διάσταση στο χώρο του τουρισμού και τα ελληνικά πανεπιστήμια καλούνται να ανταποκριθούν στις υψηλές απαιτήσεις.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Ευρωπαϊκού  Προγραμματισμού του Δήμου Παλαιού Φαλήρου κ. Ιωάννης Φωστηρόπουλος, σε παρέμβαση του επεσήμανε την ανάγκη αναβάθμισης των υποδομών της Λεωφόρου Συγγρού, μέσα από ένα νέο χωροταξικό που θα πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή άμεσα. «Όλοι οι Φορείς θα πρέπει να συνεννοηθούμε  και να είμαστε ευκολοπροσβάσιμοι στον τουρίστα. Να δούμε την Αθήνα, ως μητροπολιτικό κέντρο, κι όχι μεμονωμένα», κατέληξε ο κ. Φωστηρόπουλος.

Το συνέδριο έκλεισε με μουσικό φινάλε από την Εθνική Λυρική Σκηνή.   

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online