Συμμετοχή του Propeller Club στο The Neptune Declaration on Seafarer Wellbeing and Crew Change

lifespeed.gr


Κατερίνα Καράμπελα

 

 

To Propeller Club, Port of Piraeus υπέγραψε τη Διακήρυξη The Neptune Declaration on Seafarer Wellbeing and Crew Change συμβάλλοντας στην επίλυση του μεγάλου προβλήματος της αλλαγής και του επαναπατρισμό των εγκλωβισμένων πληρωμάτων, λόγω της πανδημίας. 

Το Propeller Club Πειραιά δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχο σε αυτή την άνευ προηγουμένου κρίση που η πανδημία έχει προκαλέσει σε εκατοντάδες χιλιάδες ναυτικούς, οι οποίοι έχουν άμεσα πληγεί και σε πολλές περιπτώσεις παραμένουν εγκλωβισμένοι στα πλοία τους για μήνες. Η δυσκολία ή και η μη δυνατότητα αλλαγής αλλά και επαναπατρισμού των πληρωμάτων είναι ένα ζήτημα που ακόμη δεν έχει επιλυθεί και αποτελεί μια μεγάλη πληγή για τη ναυτική κοινότητα παγκοσμίως.
“Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας να συμβάλουμε στην άμεση επίλυση αυτής της παγκόσμιας κρίσης που ήδη κρατά πολύ καιρό” τόνισε ο πρόεδρος του Propeller Club Κωστής Φραγκούλης. “Ο εγκλωβισμός των ναυτικών πλήττει επικίνδυνα την σωματική και ψυχική υγεία καθώς και την ασφάλεια των πληρωμάτων που παρεμένουν για μήνες στα πλοία, ενώ παράλληλα εμποδίζει και τα πληρώματα που βρίσκονται στην ξηρά, να εργαστούν. Οι σκόπελοι που πρέπει να ξεπεραστούν είναι πολλοί αλλά δεν γίνεται να συνεχίσουμε να τους αφήσουμε να μας εμποδίζουν. Όλοι μαζί, πρέπει να βρούμε και να εφαρμόσουμε λύσεις άμεσα”. 

Παρά τις σημαντικές προσπάθειες διεθνών οργανισμών, κυβερνήσεων, βιομηχανικών ενώσεων, συνδικαλιστικών οργανώσεων, ΜΚΟ και μεμονωμένων εταιρειών, το ζήτημα δεν έχει ακόμη επιλυθεί. Στην πρωτοβουλία The Neptune Declaration on Seafarer Wellbeing and Crew Change συμμετέχουν ήδη περισσότερες από 700 εταιρίες, ναυλωτές και οργανισμοί παγκοσμίως, ενώ η λίστα μεγαλώνει καθημερινά. 

Οι βασικοί πυλώνες δραστηριοποίησης και άμεσης επίλυσης είναι οι: 

- Αναγνώριση του άκρως σημαντικού ρόλου των ναυτικών και η προτεραιτότητά τους στον εμβολιασμό κατά του Covid-19. 

- Καθιέρωση και εφαρμογή πρωτοκόλλων υγείας με βάση τις υπάρχουσες βέλτιστες πρακτικές.

- Μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ ship operators και ναυλωτών με στόχο τη διευκόλυνση  των αλλαγών πληρωμάτων. 

pastedGraphic.png

Σχετικά με το Propeller Club 

H αρχική ιδέα γεννήθηκε το 1922 στη Νέα Υόρκη από μια ομάδα επαγγελματιών του χώρου της εμπορικής ναυτιλίας, που γευμάτιζαν συχνά μαζί, συζητώντας για το μέλλον της ναυτιλίας. Οι συναντήσεις αυτές σταδιακά οδήγησαν στη δημιουργία του The Propeller Club of the United States, σκοπός του οποίου είναι να προάγει την αμερικανική εμπορική ναυτιλία και τη διεθνή ναυτιλία γενικότερα, ως ένδειξη της ανθρώπινης προσπάθειας για έναν καλύτερο κόσμο μέσω του εμπορίου και της βιομηχανίας. 

“Προπέλλα” είναι το εξάρτημα προώθησης ενός σκάφους και ως όνομα, συμβολίζει την κινητήριο δύναμη που απαιτείται ώστε να πραγματοποιηθούν οι στόχοι του club. 

Σήμερα, υπάρχει ένα Propeller Club σχεδόν σε κάθε λιμάνι των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και σε άλλες 33 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Τα κεντρικά γραφεία του Propeller Club βρίσκονται στο Fairfax στην Βιρτζίνια. 

Το The Propeller Club, Port of Piraeus ιδρύθηκε το 1935 ως ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Οι βασικοί του στόχοι είναι να παρέχει ενεργά μια πλατφόρμα ανταλλαγής απόψεων και πρακτικών που προάγουν τις κοινωνικές, πολιτιστικές και ναυτικές σχέσεις κυρίως μεταξύ πολιτών της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών καθώς και η παροχή υποτροφιών σε σπουδαστές που προέρχονται κυρίως από οικογένειες ναυτικών.  

 

 

19.2.2021

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online