Υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας πρόγραμμα 670 υποτροφιών στον τομέα της Τεχνολογίας από την Mexoxo και την INCO Academy

lifespeed.gr


Μαίρη Κοντού      Ψυχολόγος Msc, προσωποκεντρική ψυχοθεραπευτρια

 

 

 

H Κεντρική Ένωση  Δήμων Ελλάδας, το Υπουργείο Ανάπτυξης, το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, η Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Google Hellas στηρίζουν το πρόγραμμα Work in Tech, 670 υποτροφιών για την στήριξη γυναικών που δραστηριοποιούνται  ή θέλουν να δραστηριοποιηθούν στο στον επιχειρηματικό  στίβο.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα 158 ωρών .

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να κάνουν αίτηση στο  https://www.mexoxo.com/wit από όπου 670 γυναίκες θα επιλεγούν μέσα από συγκεκριμένη διαδικασία να συμμετέχουν στο πρόγραμμα “INCO Academy-Work in Tech” και εκ των οποίων στόχος είναι το 75% να ολοκληρώσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και να λάβει πιστοποιητικό από την εκπαιδευτική πλατφόρμα “Coursera”. Επίσης από αυτό το ποσοστό, το πρόγραμμα έχει ως στόχο το 50% των συμμετεχόντων γυναικών να αποκτήσει τις απαραίτητες δεξιότητες ώστε είτε να διατηρήσει μια θέση, είτε να ανοίξει την πόρτα για την αγορά εργασίας στον χώρο της Τεχνολογίας.

Δήλωση της Προέδρου Επιτροπής Ισότητας της ΚΕΔΕ, Μαρίας Κακαλή, Δημάρχου Αγίου Ευστρατίου

«Δυστυχώς ακόμη και σήμερα, παρατηρούμε πως η εκπροσώπηση και η παρουσία των γυναικών στον τομέα της τεχνολογίας είναι ιδιαίτερα χαμηλή, για αυτό και με μεγάλη χαρά επικροτούμε και στηρίζουμε τις δράσεις που έχουν ως στόχο την ενδυνάμωση, εκπαίδευση και καθοδήγηση των γυναικών προκειμένου να ασχοληθούν επαγγελματικά στον τομέα της Τεχνολογίας των Πληροφοριών.

Τα Προγράμματα υποστήριξης, µε σκοπό την αναβάθμιση των γνώσεων και των δεξιοτήτων των γυναικών για να βελτιώσουν τη θέση τους στην αγορά εργασίας, μπορούν να συντελέσουν σημαντικό ρόλο και στην απόφασή τους  να ασχοληθούν με τα κοινά».

Το “INCO Academy-Work in Tech” προσφέρει σε γυναίκες που ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν καριέρα στην τεχνολογία, ευκαιρίες να αποκτήσουν δωρεάν εκπαίδευση και αναγνωρισμένη πιστοποίηση με την υποστήριξη του Google.org. Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι συμμετέχουσες θα παρακολουθήσουν πέντε διδακτικές ενότητες και θα συμμετέχουν διαδικτυακά σε δράσεις επαγγελματικής ανάπτυξης Ολοκληρώνοντας όλα αυτά τα στάδια της εκπαίδευσης, κάθε γυναίκα θα βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου της να εργαστεί στον τομέα της Τεχνολογίας Πληροφοριών.

8.4.2021

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 08 Απριλίου 2021 07:32

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online