Ντόρα Μπακογιάννη: Καθημερινά η χώρα υφίσταται τις συνέπειες της ανικανότητας της Κυβέρνησης

lifespeed.gr


Υβόνη

 

 

 

 

 

Η Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας,, κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και ο αναπληρωτής Τομεάρχης, βουλευτής Αττικής, κ. Αθανάσιος Μπούρας, σχετικά με την πορεία του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016 της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:«Καθημερινά η χώρα υφίσταται τις συνέπειες της ανικανότητας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που υπονομεύει κάθε προσπάθεια στήριξης της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Μετά από ένα σχεδόν χρόνο από την ψήφιση του νέου Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016 από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ούτε μια επένδυση δεν έχει προχωρήσει. Επιπλέον, ενώ μέχρι τις 20 Μαρτίου 2017 θα έπρεπε να έχει ήδη ολοκληρωθεί ο έλεγχος πληρότητας και νομιμότητας των επενδυτικών σχεδίων, παρόλα αυτά η διαδικασία δεν έχει ακόμη ξεκινήσει, λόγω έλλειψης ετοιμότητας του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ). Έτσι, ένας μεγάλος αριθμός επενδυτικών προτάσεων παραμένουν σε αναμονή και οι επιχειρήσεις σε αβεβαιότητα.

Προφανής είναι και η αδυναμία της Κυβέρνησης να ολοκληρώσει τα επενδυτικά σχέδια των παλαιότερων Αναπτυξιακών Νόμων (Ν. 3299/2004 και Ν. 3908/2011), οι οφειλές των οποίων παραμένουν σε δυσθεώρητο ύψος (άνω των 4 δις ευρώ). Δεν πραγματοποιούνται πληρωμές και οι έλεγχοι είναι σχεδόν ανύπαρκτοι.

Η Κυβέρνηση οφείλει να δώσει οριζόντια παράταση μέχρι 31/12/2017 και στα επενδυτικά σχέδια των παλαιότερων επενδυτικών νόμων, χωρίς να είναι απαραίτητη η προϋπόθεση επίτευξης του 50% των επενδύσεων, ειδάλλως πλήθος αξιόπιστων και βιώσιμων επενδυτικών σχεδίων που βρίσκονται σε εξέλιξη, θα ακυρωθούν. Άλλωστε, ο όρος της ολοκλήρωσης του 50% μοιάζει άπιαστος λόγω της κακής κατάστασης της αγοράς, η οποία επιδεινώθηκε με την ανεύθυνη πολιτική της Κυβέρνησης και τη συνέχιση των capital controls.

Η χώρα χρειάζεται μια σοβαρή Κυβέρνηση με σχέδιο και γνώση, που θα στηρίξει τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα, ώστε να οδηγήσει τη χώρα σε έξοδο από την κρίση. Οι καθυστερήσεις της Κυβέρνησης Τσίπρα στη διαδικασία του αναπτυξιακού νόμου είναι επιεικώς απαράδεκτες».


Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online