Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα ειδοποιητήρια του ΕΝΦΙΑ προκαλούν ήδη απόγνωση στους Έλληνες

lifespeed.gr


Μιλώντας στους τομεάρχες του

Φραστική επίθεση στην κυβέρνηση με αιχμή τα θέματα της καθημερινότητας των πολιτών, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στους τομεάρχες του, ενώ προέβλεψε ότι στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να ωραιοποιήσει τη κατάσταση.

«Η επιστροφή από τις διακοπές δεν είναι καθόλου ευχάριστη για τους περισσότερους πολίτες, γιατί συνοδεύεται από μία σκληρή πραγματικότητα» ανέφερε ο κ. Μητστοτάκης και εξήγησε: «Μία μέση οικογένεια πρέπει να καταβάλει 6.000 ευρώ φόρους μέχρι τα Χριστούγεννα». Ήδη πρέπει να πληρώσει τη δόση του ΕΝΦΙΑ, είπε και αναφερόμενος σε παλαιότερες υποσχέσεις, πρόσθεσε ότι είναι ο ίδιος ΕΝΦΙΑ που θα είχε καταργήσει ή θα είχε μειώσει ο κ. Τσίπρας.

«Αυτή την πραγματικότητα θα προσπαθήσει να ωραιοποιήσει ο κ. Τσίπρας στη ΔΕΘ» προέβλεψε ο πρόεδρος της ΝΔ και εκτίμησε ότι η επίθεση της κυβέρνησης στο εισόδημα των πολιτών θα είναι πιο βίαιη από ποτέ, ενώ οι Έλληνες έχουν ξεπεράσει τα όρια της αντοχής τους. «Οι Έλληνες δεν πληρώνουν, γιατί δεν έχουν. Τα μόνα έσοδα που πηγαίνουν καλά είναι τα έσοδα από τις κατασχέσεις» ανέφερε, προσθέτοντας ότι μέτρα 5,1 δισ., που έχουν ήδη ληφθεί, θα πλήξουν κυρίως τους πλέον αδύναμους.

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι, ενώ η ευρωζώνη αναπτύσσεται με ταχύτερους ρυθμούς από ό,τι αναμενόταν, η Ελλάδα μένει πίσω. «Σύμφωνοι, ο τουρισμός πηγαίνει καλύτερα, αλλά είναι λόγω της γεωπολιτικής θέσης της χώρας και της προσπάθειας των ανθρώπων του τουρισμού» είπε, ωστόσο πρόσθεσε ότι οι προβλέψεις για την ανάπτυξη έχουν αναθεωρηθεί στο 1,8%. «Σήμερα το ΑΕΠ μας είναι 30 δισ. λιγότερο από ό,τι αν δεν είχε μεσολαβήσει η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Η όποια μικρή βελτίωση σε κάποιους τομείς είναι σε σχέση με το χείριστο σημείο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ακόμη δεν έχουμε φθάσει στο σημείο του 2014. Παρόλα αυτά θριαμβολογούν για έξοδο από τη κρίση» τόνισε.

Ο κ. Μητσοτάκης προειδοποίησε ότι «ο κίνδυνος για την χώρα δεν έχει περάσει». «Προχωρούμε αργά» είπε «με ρυθμούς ΣΥΡΙΖΑ, η απόσταση από την Ευρώπη αυξάνει. Αυτή η πραγματικότητα μπορεί να αλλάξει μόνο με μία πολιτική αλλαγή που θα προκύψει με μία κυβέρνηση ΝΔ. Αυτή την πραγματικότητα το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθεί να αποκρύψει με σενάρια συνωμοσίας. Η ανεπάρκεια στις πυρκαγιές αποδόθηκε σε σχέδιο εμπρησμών. Η κατάργηση των εξετάσεων έγινε διπλασιασμός τους. Τελικά η κυβέρνηση προτείνει ένα σχέδιο που εντείνει την κόπωση των παιδιών και αυξάνει την επιβάρυνση».

ΑΠΕ ΜΠΕ

 
 

Video

Τελευταία άρθρα από τον/την lifespeed.gr