Αύριο η παρουσίαση της «Εθνικής Στρατηγικής για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση 2017-2019» από τον Αλ. Τσίπρα

lifespeed.gr


Στις 18.30, στο Μουσείο Μπενάκη

 

 

 

Τη νέα «Εθνική Στρατηγική για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση 2017-2019»,παρουσιάζει αύριο στις 18.30, στο Μουσείο Μπενάκη ο πρωθυπουργός, Αλέξης ΤσίπραςΚατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα μιλήσει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρέσβης της Γαλλικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, Christophe Chantepy, στο πλαίσιο της παροχής τεχνικής βοήθειας από την Expertise France στον τομέα των διοικητικών μεταρρυθμίσεων μεταξύ 2 Μαΐου 2016 -31 Οκτωβρίου 2017. Άλλωστε το θέμα των μεταρρυθμίσεων στη Δημόσια Διοίκηση, αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης και κατά την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Μανουέλ Μακρόν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης οι στόχοι της νέας είναι:

Η «Εθνική Στρατηγική για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση 2017-2019» αποβλέπει αφενός στην ορθολογική ανακατανομή του ανθρώπινου δυναμικού της Δημόσιας Διοίκησης και αφετέρου στην απλούστευση των διαδικασιών, την μείωση της γραφειοκρατίας και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Πρόκειται για μια ολιστική μεταρρυθμιστική προσπάθεια, η οποία εξορθολογίζει τις δομές και τη λειτουργία του δημοσίου και εστιάζει στη βέλτιστη αξιοποίηση των δεξιοτήτων των δημοσίων υπαλλήλων.

Παράλληλα, η «Εθνική Στρατηγική για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση 2017-2019» ενσωματώνει πολιτικές και υλοποιεί δράσεις για:

  • την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής
  • την προστασία ευάλωτων κοινωνικά ομάδων
  • την επαγγελματική σταδιοδρομία των δημοσίων υπαλλήλων με όρους διαφάνειας και αξιοκρατίας
  • την ενίσχυση της διαφάνειας και της λογοδοσίας
  • τη σταδιακή μετάβαση στην ψηφιακή Δημόσια Διοίκηση

Η συγκυρία

Η Διοικητική Ανασυγκρότηση αποτελεί βασική προϋπόθεση της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας και την αναπτυξιακή της προοπτική. Οι επιχειρούμενες αλλαγές καθιστούν το Δημόσιο Ανεξάρτητο, Αξιοκρατικό και Αποτελεσματικό, στην κατεύθυνση των Στόχων της Βιώσιμης Ανάπτυξης, της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και της βελτίωσης του παραγόμενου διοικητικού έργου.

Η αναβάθμιση της Δημόσιας Διοίκησης οικοδομεί μια νέα σχέση εμπιστοσύνης κράτους-πολιτών, ενισχύει το κοινωνικό κράτος και αξιοποιεί στο βέλτιστο τους διαθέσιμους πόρους.

Οι άξονες

Η «Εθνική Στρατηγική για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση 2017 -2019» εδράζεται σε δύο βασικούς άξονες:

  • τη Διοικητική Ανασυγκρότηση
  • την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση

Η Διοικητική Ανασυγκρότηση αλλάζει τον τρόπο λειτουργίας στο εσωτερικό της διοίκησης με την εισαγωγή ανοιχτών, αντικειμενικών διαδικασιών, οι οποίες απαντούν στα προβλήματα υποστελέχωσης και ανορθολογικής κατανομής προσωπικού.

Η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση αναβαθμίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς πολίτες και επιχειρήσεις, με την αξιοποίηση όλων των σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων, έχοντας ενσωματώσει τις διεθνείς καλές πρακτικές στη χρήση Τεχνολογιών Πληροφοριών και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και τις πολιτικές για τα ανοιχτά δεδομένα.

Κυρίως, όμως συμβάλλει στην εξοικονόμηση πολύτιμων πόρων μέσα από την περιστολή της γραφειοκρατίας και την απλούστευση των διαδικασιών.

Το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης

–          Εναρκτήρια Ομιλία, Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη.

–          Χαιρετισμός της ΑΕ Πρέσβη της Γαλλικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, Christophe Chantepy.

–          Παρουσίαση της «Εθνικής Στρατηγικής για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση 2017-2019», από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γρηγόρη Θεοδωράκη.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online