Βαρουφάκης: Ο Σόιμπλε καταλαβαίνει ότι καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να συντηρήσει το χρέος

lifespeed.gr


Μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC


Λίγες ώρες πριν από το EuroWorking Group ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης προχώρησε σε νέα παρέμβαση μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC.

Ο κ. Βαρουφάκης άσκησε δριμεία κριτική στις οικονομικές πολιτικές και στη στάση των δανειστών απέναντι στην Ελλάδα τονίζοντας ότι «η χώρα μας έχει μπει σε μια οικονομική πορεία που κάνει την καθημερινή ζωή αβάσταχτη», ενώ ταυτόχρονα αναφέρθηκε και στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας καταλαβαίνει πως καμία κυβέρνηση, όσο μεταρρυθμιστική και αν είναι, δεν μπορεί να συντηρήσει το υπάρχον χρέος της Ελλάδας», συμπλήρωσε ο κ. Βαρουφάκης.

«Αντί να «επιτεθούν» στις χειρότερες υποθέσεις διαφθοράς, οι «δανειστές» έχουν βάλει στο στόχο τους φτωχούς και τους συνταξιούχους και όχι τους ολιγάρχες», υπογράμμισε ο κ. Βαρουφάκης και πρόσθεσε: «Πρέπει να συμβιβαστούμε με την πραγματικότητα. Η τραγωδία είναι πως το 2010, σε μια χρεοκοπημένη χώρα, δόθηκε ένα τεράστιο δάνειο που το μόνο που έκανε ήταν να μεταφέρει το χρέος από τους «ώμους» των γερμανο-φραγκικών τραπεζών σε αυτούς των πιο αδύναμων φορολογούμενων της Ευρώπης».

«Είναι σαν να δίνεις μια πιστωτική κάρτα σε μια χρεοκοπημένη οντότητα και μετά και άλλη και άλλη. Όσο συνεχίζεται αυτό η Ελλάδα θα είναι α-μεταρρύθμιστη και αυτό είναι απότοκος των πολιτικών της ΕΕ», κατέληξε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

 independent.co.uk

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online