Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Π. Σκουρλέτης: Να συγκροτηθεί μέτωπο αντίστασης στις νεοσυντηρητικές επιλογές της κυβέρνησης

lifespeed.gr


Υβόνη

 

 

 

 

 

Τα απαραίτητα “κοινωνικά αναχώματα” που πρέπει να δημιουργηθούν απέναντι στις επιλογές τύπου ΔΝΤ της  κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, η οποία επιβεβαιώνει αυτό το διάστημα ότι υπηρετεί συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα, απαιτούν προσκλητήριο προς κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, για να υπάρξει, καταρχάς, ένα μέτωπο αντίστασης απέναντι σε αυτή την πολιτική, επεσήμανε ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Επικρατείας, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας, μιλώντας στους δημοσιογράφους Απόστολο Λυκεσά και Σταυρούλα Πουλημένη στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 FM.

 

«Η κυβέρνηση, τόνισε ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ  Πάνος Σκουρλέτης, φρόντισε να μας δείξει τελικά και να μας αποσαφηνίσει αυτές τις αθέατες πλευρές του προγράμματός της, στις οποίες πολύ συχνά κάναμε αναφορά την προεκλογική περίοδο. Τότε μας κατηγορούσαν ότι προσπαθούμε να της χρεώσουμε πράγματα τα οποία δεν ήταν στις προθέσεις της. Αλλά φάνηκε, ιδιαίτερα χθες με αυτές τις ultra αντεργατικές τροπολογίες που πέρασαν κυριολεκτικά στο “παρά πέντε” της ολοκλήρωσης ενός άλλου, άσχετου με αυτές, νομοσχεδίου, ποια είναι η βασική στόχευση του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας. Είναι οι μεταρρυθμίσεις τύπου Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Πρόκειται για αιτήματα του ΣΕΒ από παλιά και συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων και κύκλων που έρχεται, μόλις λίγες εβδομάδες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, να τα ικανοποιήσει».

«Είναι βασικές προτάσεις που υποστήριζαν οι πιο ακραίοι κύκλοι των δανειστών, είχαν περάσει στο δεύτερο μνημόνιο και ο ΣΥΡΙΖΑ τις είχε ουσιαστικά εξουδετερώσει, τις είχε ουδετεροποιήσει,  μέσα από συγκεκριμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες που είχε πάρει κατά το διάστημα της διακυβέρνησής του.  Άρα, δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία.

Επρόκειτο για μια δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας η οποία επιβεβαιώνει ότι είναι το όχημα εξυπηρέτησης συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων»

 

9/8/2019

Τελευταία άρθρα από τον/την lifespeed.gr