Ο Άγγ. Μπίνης για τη θέση του επικεφαλής της νεοσύστατης Ενιαίας Αρχής Διαφάνειας

lifespeed.gr


Διαθέτει εμπειρία στη καταπολέμηση της διαφθοράς,

 

 

 

 

Τον 'Αγγελο Μπίνη, ένα πρόσωποπου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, διαθέτει μεγάλη εμπειρία στα θέματα της καταπολέμησης της διαφθοράς, προτείνει η κυβέρνηση για τη θέση του επικεφαλής της νεοσύστατης Ενιαίας Αρχής Διαφάνειας.

Ο κ. Μπίνης είναι δημόσιος υπάλληλος, απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης. Έχοντας υπηρετήσει αρχικά στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, από τον Σεπτέμβριο του 2015 εργάζεται, κατόπιν διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας, ως σύμβουλος-αναλυτής σε θέματα διαφάνειας και καταπολέμησης της διαφθοράς στον Ο.Ο.Σ.Α.

Σημειώνεται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ότι η Ενιαία Αρχή Διαφάνειας «αποτελεί μια καινοτομία που θεσπίστηκε με το νόμο για το Επιτελικό Κράτος, και για πρώτη φορά μεταφέρει όλες τις αρμοδιότητες των ελεγκτικών σωμάτων της δημόσιας διοίκησης σε μια ανεξάρτητη αρχή. Τόσο με τη μεταφορά των ελεγκτικών αρχών σε μια ανεξάρτητη αρχή, όσο και με την πρόταση για την στελέχωση της Αρχής αυτής με έναν τεχνοκράτη του Δημόσιου Τομέα χωρίς κομματικό παρελθόν, δείχνει την απόλυτη προσήλωση της Κυβέρνησης στην ουσιαστική θεσμική και επιχειρησιακή απο-πολιτικοποίηση του ελέγχου της διαφθοράς».

Α/Μ ΠΕ

 

28/8/2019

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online