Συνάντηση Αν. Υπουργού Εξωτερικών, Μ. Βαρβιτσιώτη, με τον Γεν. Γραμματέα της Ένωσης για τη Μεσόγειο (ΕγΜ), Nasser Kamel, στο περιθώριο του 4ου EU Arab Summit

Βάντα Βλασταρά

Βάντα Βλασταρά

 

 

 

 

 

 

Με τον Γενικό Γραμματέα της Ένωσης για τη Μεσόγειο, Nasser Kamel, συναντήθηκε, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, στο περιθώριο του 4ου EU- Arab Summit, που διεξήχθη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

 

Στη συνάντηση, συζητήθηκαν ζητήματα αρμοδιότητας του Οργανισμού και οι προτεραιότητές του που αφορούν στις κοινές προκλήσεις για τις χώρες της Μεσογείου. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο περιβαλλοντικό ζήτημα. 

 

Τόσο ο Αναπληρωτής Υπουργός όσο και ο Γενικός Γραμματέας, ανέδειξαν την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος της Μεσογείου ως μείζον θέμα που αφορά όλες τις παράκτιες χώρες και που πρέπει να αντιμετωπιστεί συλλογικά. 

 

Συγκεκριμένα, ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε στην απαγόρευση του πλαστικού μιας χρήσης που έχει εξαγγείλει η ελληνική Κυβέρνηση, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από το 2021. Από πλευράς του, ο κ. Kamel χαιρέτισε την πρωτοβουλία και αναφέρθηκε σε παρόμοιες προτάσεις αντιμετώπισης της ρύπανσης που έχουν να κάνουν, επίσης, με υιοθέτηση πολιτικών που αντιμετωπίζουν την συγκέντρωση πλαστικού στη Μεσόγειο.

 

Τέλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών έθιξε στον Γενικό Γραμματέα της ΕγΜ το ζήτημα της ελληνικής υπο-εκπροσώπησης στον Οργανισμό, σχετικά με το οποίο ο κ. Kamel εξέφρασε την πρόθεσή του να ανταποκριθεί θετικά.

29/10/2019

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online