Μ. Χρυσοχοΐδης: Δεν μπορείς να διαχειρίζεσαι έναν τόσο μεγάλο αριθμό ανθρώπων όταν έρχονται συσσωρευμένοι.

lifespeed.gr


Υβόνη

 

 

 

Στις Βρυξέλλες βρέθηκε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να μιλά ενώπιον ευρωβουλευτών της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφορικά με την εφαρμογή της Δήλωσης Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας και την κατάσταση στα ελληνικά νησιά.

Το κυβερνητικό στέλεχος έκανε λόγο για εκρηκτική και μη διαχειρίσιμη κατάσταση στην Ελλάδα σχετικά με το προσφυγικό/μεταναστευτικό πρόβλημα, επισημαίνοντας ότι η χώρα μας προσπαθεί να διαχειριστεί τις πολύ αυξημένες προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα και ζητώντας τη βοήθεια της Ε.Ε., προκειμένου τα κράτη - μέλη να επιδείξουν αλληλεγγύη.

«Ζήτησα από κάθε κράτος - μέλος της Ε.Ε. να πάρει εθελοντικά έναν μικρό αριθμό από τα περισσότερα από 4.000 ασυνόδευτα ανήλικα που ζουν στην Ελλάδα. Δυστυχώς μόνο ένα κράτος - μέλος μου απάντησε», είπε ο Μ. Χρυσοχοΐδης, για να προσθέσει ότι αυτή τη στιγμή όλοι οι αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα έχουν πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και ο νέος νόμος της κυβέρνησης προβλέπει ότι τα παιδιά αυτών των ανθρώπων θα λαμβάνουν υποχρεωτικά εκπαίδευση.

Παράλληλα, τόνισε ότι το ζητούμενο είναι η συνέχιση της συμφωνίας Ε.Ε. - Τουρκίας αλλά με την προϋπόθεση ότι η γειτονική χώρα θα εφαρμόζει όσα προβλέπονται σε αυτήν. «Δεν μπορείς να διαχειρίζεσαι έναν τόσο μεγάλο αριθμό ανθρώπων όταν έρχονται συσσωρευμένοι. Δεν τους διασφαλίζεις τα δικαιώματά τους. Συνεπώς θα πρέπει να οργανωθείς καλύτερα ώστε να είσαι αποτελεσματικός», ανέφερε ο υπουργός και μίλησε για το σχέδιο της κυβέρνησης, που προβλέπει τη μεταφορά στην ηπειρωτική Ελλάδα, σε ασφαλείς δομές φιλοξενίας, όπως διαμερίσματα και ξενοδοχεία, ενός μεγάλου αριθμού αιτούντων άσυλο που βρίσκονται στα νησιά, με τους πρώτους που μεταφέρονται να είναι οι περισσότερο ευάλωτοι, όπως οικογένειες με παιδιά.

«Τα επόμενα βήματα είναι η ένταξη και η ενσωμάτωση. Τα παιδιά να πάνε στο σχολείο, να μάθουν ελληνικά και οι αιτούντες άσυλο να επιδείξουν τις δεξιότητές τους καθώς θα ζήσουμε με αυτούς τους ανθρώπους τα επόμενα χρόνια», πρόσθεσε.

Τέλος, σχετικά με την κριτική που δέχθηκε από ορισμένους ευρωβουλευτές, ζήτησε να μην αμφισβητούνται τα δικά του ανθρωπιστικά αισθήματα, μια και καλείται να είναι και ανθρωπιστής, αλλά και αποτελεσματικός, σεβόμενος τα δικαιώματα αυτών των ανθρώπων, διασφαλίζοντας όμως την ασφάλεια της Ελλάδας και την αξιοπρέπεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Είναι άλλο πράγμα να λες ότι είσαι ανθρωπιστής και διαφορετικό να υπηρετείς τον ανθρωπισμό. Εγώ θα κριθώ από τα έργα μου από εσάς εδώ, όταν με καλέσει ξανά ο πρόεδρος της Επιτροπής», είπε σχετικά ο Μ. Χρυσοχοΐδης.

 

6/11/2019

 

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online