Τ. Θεοδωρικάκος: Τις ημέρες που τα παιδιά θα είναι στο σχολείο δεν ισχύει η άδεια ειδικού σκοπού

lifespeed.gr


Yβόνη

 

 

 

 

Όταν το παιδί μέχρι 15 ετών – μέχρι και την Γ’  Γυμνασίου- βρίσκεται στο σπίτι, αυτές τις ημέρες οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν την άδεια ειδικού σκοπού. Τις υπόλοιπες ημέρες θα εργάζονται κανονικά στις υπηρεσίες τους.

 

Τους  παραπάνω διευκρινίσεις για τη χρήση της άδειας ειδικού σκοπού στο δημόσιο  με την έναρξη επαναλειτουργία των σχολείων έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή του στον Star.

Όπως εξήγησε ο κ. Θεοδωρικάκος, «οι δημόσιοι υπάλληλοι, γονείς παιδιών που πηγαίνουν στο δημοτικό σχολείο, άρα γνωρίζουν ότι μέχρι τις 31 Μαΐου τα παιδιά τους σίγουρα δεν θα πάνε στο σχολείο, έχουν το δικαίωμα της άδειας ειδικού σκοπού. Γιατί πρέπει να βρίσκονται στο σπίτι μαζί με τα παιδιά, για να είμαστε σίγουροι ότι τα παιδιά δεν θα βρίσκονται σε επαφή με τους παππούδες και τις γιαγιάδες ή δεν θα μείνουν μόνα τους. Επίσης, μετά τις διευκρινίσεις που έδωσε με τη συνέντευξή της η υπουργός Παιδείας κυρία Κεραμέως, ότι στο Γυμνάσιο θα υπάρχει παρουσία των παιδιών τρεις ή δύο ημέρες μέσα στην εβδομάδα, σε βάρδιες μεταξύ τους, και οι γονείς δημόσιοι υπάλληλοι τις ημέρες που τα παιδιά δεν θα είναι στο σχολείο, αλλά θα είναι στο σπίτι, θα μπορούν να κάνουν χρήση της άδειας ειδικού σκοπού.

 

30.4.2020

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online