Τηλεδιάσκεψη του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και Υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας, Amélie de Montchalin

Βάντα Βλασταρά

Βάντα Βλασταρά

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, πραγματοποίησε σήμερα, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, τηλεδιάσκεψη με την Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας, Amélie de Montchalin. Ο κ. Βαρβιτσιώτης παρουσίασε τις προτεραιότητες, τους στόχους και το πρόγραμμα της Ελληνικής Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών, η οποία, ως γνωστόν, ξεκίνησε στις 15 Μαΐου. Επιπλέον, ανέφερε ότι η Ελληνική Προεδρία αποδίδει ιδιαίτερη έμφαση στην γαλλική πρωτοβουλία για τη σύσταση Παρατηρητηρίου για την διδασκαλία της Ιστορίας στην Ευρώπη, την οποία θα προωθήσει με διάφορες δράσεις και συναντήσεις. 

Επιπλέον, εν όψει και της αυριανής τηλεδιάσκεψης των Υπουργών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της ΕΕ, συζητήθηκαν κύρια ευρωπαϊκά ζητήματα, με έμφαση στα μέτρα που λαμβάνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας. Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι η πρόσφατη γαλλο-γερμανική πρωτοβουλία για την ευρωπαϊκή ανάκαμψη από την κρίση του κορωνοϊού συνιστά ένα πολύ σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας COVID-19.  

Η Γαλλίδα Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων ευχαρίστησε τον κ. Βαρβιτσιώτη για την ενημέρωση και εξέφρασε την υποστήριξή της για τις κύριες προτεραιότητες και πρωτοβουλίες της Ελληνικής Προεδρίας.

 

25.5.2020

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020 17:43

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online