Συνέντευξη του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στον ρ/σ "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ"

Βάντα Βλασταρά

Βάντα Βλασταρά

 

 

 

 

 

 

 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας σήμερα στον ρ/σ Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή “Secret” με το δημ/φο Παναγιώτη Τζένο τόνισε ότι "Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε αναπάντηση την Τουρκική προκλητικότητα. Έχουμε απάντηση σε όλα τα επίπεδα. Απαντάμε με ψυχραιμία και δεν κάνουμε πίσω στην υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων". Υπογράμμισε, παράλληλα, ότι μετά το διάβημα προς την Τουρκία, η ελληνική πλευρά εκκινεί έναν κύκλο ενημερώσεων στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και στη συνέχεια με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. 

 

Σχετικά, με την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τα χρήματα που θα δοθούν από το ευρωπαϊκό ταμείο ανάκαμψης, ο κ. Βαρβιτσιώτης σχολίασε ότι η Ευρώπη έκανε ένα τεράστιο βήμα και σε ότι αφορά την Ελλάδα φάνηκε εξαιρετικά γενναιόδωρη υπό την άποψη ότι η χώρα μας είναι από τις πλέον ωφελημένες από την πρόταση της Επιτροπής. Στόχος, ως είπε, της ελληνικής κυβέρνησης είναι να απορροφήσει και να αξιοποιήσει εμπροσθοβαρώς αυτά τα κονδύλια, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε στο παρελθόν.  

Αναφερόμενος στην παρουσία και συμμετοχή του καθηγητή κ. Σωτήρη Τσιόδρα, στον κύκλο διαδικτυακών συζητήσεων της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο κ. Βαρβιτσιώτης επεσήμανε, «ότι η καλύτερη επιλογή ήταν να φέρουμε, ως πρώτο καλεσμένο, τον κ. Τσιόδρα να δείξει πως η Ελλάδα αντιμετώπισε αυτή την πανδημία, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα”. Σημείωσε, ακόμη, ότι αύριο θα συνεχιστεί αυτός ο κύκλος συζητήσεων, σε μια ανωτάτου επιπέδου τηλεδιάσκεψη με όλους τους θεσμούς του Συμβουλίου της Ευρώπης, ένα γεγονός που θα λάβει χώρα για πρώτη φορά.

 

 

2.6.2020

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 02 Ιουνίου 2020 12:29

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online