Ομιλία του Μ. Βαρβιτσιώτη, στην τηλεδιάσκεψη της Ελληνικής Προεδρίας με τους θεσμούς του Συμβουλίου της Ευρώπης

lifespeed.gr


Βάντα Βλασταρά

 

 

 

 

 

 

«Κατά τη διάρκεια της κρίσης αποφασίσαμε να βάλουμε την ανθρώπινη ζωή πάνω από όλα” τόνισε μεταξύ άλλων ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, με θέμα την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της δημόσιας υγείας σε καιρό πανδημίας. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν η Γενική Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Marija Pejcinovic Buric, καθώς και επικεφαλής θεσμών και επιτροπών του Οργανισμού. 

Στην εισηγητική του ομιλία, ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφερόμενος στα συμπεράσματα και τα διδάγματα από την εμπειρία της πανδημίας, σημείωσε ότι “η υγειονομική κρίση δεν απειλούσε μόνο ανθρώπινες ζωές, αλλά και τις δημοκρατίες μας”. “Οι Ευρωπαίοι πολίτες δέχτηκαν, με έντονη αίσθηση ωριμότητας και σεβασμού για την ανθρώπινη ζωή, τους περιορισμούς για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της δημόσιας υγείας. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι δημοκρατικές αξίες και οι θεμελιώδεις ελευθερίες μπορούν να περιοριστούν εύκολα ή χωρίς επαρκείς εξηγήσεις, κάθε φορά που υπάρχει κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Τα μέτρα που λαμβάνονται σε παρόμοιες καταστάσεις πρέπει να είναι τα απαραίτητα, προσωρινά, αναλογικά και επίσης να επανεξετάζονται συνεχώς” τόνισε. Πρόσθεσε, ακόμη, πως οι αρχές και οι αξίες του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπως είναι η Δημοκρατία, το Κράτος Δικαίου και ο σεβασμός των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μπορούν να μας καθοδηγήσουν σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

O Αναπληρωτής Υπουργός, παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες και τους στόχους της Ελληνικής Προεδρίας, σημείωσε πως είναι χρέος μας προς τους Ευρωπαίους πολίτες να ανοίξουμε μία νέα σελίδα στην κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με την υιοθέτηση της Διακήρυξης των Αθηνών στις 4 Νοεμβρίου, κατά την επέτειο από τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την υπογραφή της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι σκοπός της Ελληνικής Προεδρίας  είναι να φέρει ακόμα πιο κοντά τους πολίτες στο Συμβούλιο της Ευρώπης και ειδικότερα τους νέους

 

 

17.6.2020

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2020 17:22

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online