Ο Μ. Βαρβιτσιώτης, στην εκδήλωση με τίτλο: «H επίδραση της πανδημίας στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού»

Αριστέα Κοντόζογλου

Δημοσιογράφος

 

 

 

Στην ανάγκη προστασίας των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων την περίοδο της πανδημίας, αναφέρθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με θέμα: «H επίδραση της πανδημίας στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού».

 

Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι η διασφάλιση του δικαιώματος της ίσης και απρόσκοπτης πρόσβασης στο αγαθό της δημόσιας υγείας κρίνεται απαραίτητη για όλους και ειδικά για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (άτομα με αναπηρία, ρομά, ανύπαντρες μητέρες). Γι' αυτό και λαμβάνει ιδιαίτερης σημασίας, όπως είπε, η συμπερίληψη της αναφοράς του δικαιώματος αυτού στη Διακήρυξη των Αθηνών, που θα αποτελέσει τον οδικό χάρτη για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους φαινομένων και η οποία αναμένεται να υιοθετηθεί το Νοέμβριο στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια της Υπουργικής Συνόδου του Συμβουλίου της Ευρώπης.

 

Στην παρέμβασή του, ο Αναπληρωτής Υπουργός και Πρόεδρος της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης αναφέρθηκε ακόμη στις περιπτώσεις στοχοποίησης ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον Covid19 και αντιμετωπίζονται ως κομμάτι του κοινωνικού περιθωρίου, κάνοντας λόγο για “στιγματισμό που μας αφορά όλους”. Και σε αυτό, όπως σημείωσε, συμβάλει και η διασπορά των fake news, που οδηγεί στην κοινωνική αποστασιοποίηση και την περιθωριοποίηση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. “Και αυτήν την προκατάληψη πρέπει να σπάσουμε» πρόσθεσε.

 

Στη συζήτηση μετείχαν ακόμη, η Επικεφαλής της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, Ντόρα Μπακογιάννη και η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

 

 

 

20.10.2020

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020 19:29

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online