Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, στην άτυπη Συνάντηση των Υπουργών Παιδείας του Συμβουλίου της Ευρώπη

Αριστέα Κοντόζογλου

Δημοσιογράφος

 

 

"Η σύσταση του Παρατηρητηρίου της Ιστορίας στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, αποτελεί την τομή για την κατανόηση και για τη διδασκαλία της Ιστορίας, την τομή για τις αρχές  που πρεσβεύει το Συμβούλιο της Ευρώπης, φέρνοντας τους λαούς όλο και πιο κοντά», υπογράμμισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στη σημερινή του παρέμβαση στην άτυπη διαδικτυακή Συνάντηση των Υπουργών Παιδείας του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ομιλώντας υπό την ιδιότητα του Προέδρου της Επιτροπής των Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης και ευχαριστώντας ιδιαίτερα την Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας, Amelie de Montchalin, για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι η διδασκαλία της Ιστορίας είναι ένα εξαιρετικά λεπτό και ευαίσθητο κομμάτι της εκπαίδευσης των νέων. «Η ιστορία θα πρέπει να λειτουργεί ενωτικά και όχι διχαστικά. Να δημιουργεί πολίτες ενήμερους και συνειδητοποιημένους, που να σέβονται τις αρχές και τις αξίες των παραδόσεων μας αλλά παράλληλα να μη φοβούνται τη διαφορετικότητα» επισήμανε.

Ο κ. Αναπληρωτής Υπουργός αναφέρθηκε, παράλληλα, στη σημασία ενός άλλου δεσμευτικού κειμένου, που δεν είναι άλλο από τη Διακήρυξη των Αθηνών που αναμένεται να υιοθετηθεί στη «γενέτειρα της Δημοκρατίας», την Αθήνα, στις 4 Νοεμβρίου. Η Διακήρυξη αποτελεί πρωτοβουλία της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, και έχει ως στόχο την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των έκτακτων καταστάσεων όπως οι πανδημίες, αφήνοντας μια σημαντική κληρονομιά στις νεώτερες γενιές.

Η σημερινή διαδικτυακή συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης και υπό την προεδρία της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως, ενώ συμμετείχαν ακόμη η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφία Ζαχαράκη, η Γενική Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης, Marija Pejcinovic Buric, καθώς και η Ευρωπαία Επίτροπος για την Καινοτομία, την Έρευνα, τον Πολιτισμό, την Εκπαίδευση και τη Νεολαία,  Mariya Gabriel. 

 

 

29.10,2020

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020 20:35

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online