Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρέμβαση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στο 5o ΕU- Arab World Summit

Αριστέα Κοντόζογλου

Δημοσιογράφος

 

 

 

 

«Σήμερα είναι πιο σημαντικό από ποτέ να ενισχύσουμε τη σχέση μας με τις Αραβικές χώρες και να γεφυρώσουμε τις διαφορές των πολιτισμών μας που φαίνεται να βρίσκονται στα πρόθυρα της σύγκρουσης. Στους καιρούς που ζούμε δε χωρούν θρησκευτικοί πόλεμοι». Το μήνυμα αυτό έστειλε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κατά τη σημερινή του παρέμβαση στο 5οEU-Arab World Summit, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά.

Ειδικότερα, ο κ Βαρβιτσιώτης, τόνισε ότι βρισκόμαστε σε μία νέα εποχή, ειδικότερα μετά την πρόσφατη εξομάλυνση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Μπαχρέιν με το Ισραήλ. Και αυτό – όπως είπε – είναι μία σημαντική εξέλιξη που δείχνει ότι μπορούμε να συνεργαστούμε για να βρούμε τρόπους μέσω της διπλωματίας για να μειώσουμε τις εντάσεις και τις διαφορές στην ευρύτερη περιοχή.

Ιδιαίτερη αναφορά, έκανε στα τριμερή διακρατικά σχήματα στα οποία συμμετέχει και προωθεί η χώρα μας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, τα οποία έχουν οδηγήσει στην οικοδόμηση σταθερών συνεργασιών με την Κύπρο και το Ισραήλ αλλά και με χώρες του Αραβικού κόσμου, όπως η Αίγυπτος, τα Η.Α.Ε και η Ιορδανία.

Τέλος, σχετικά με την τουρκική παραβατικότητα, ο Αναπληρωτής Υπουργός επισήμανε πως έχουμε στείλει το μήνυμα ότι υπάρχει μόνο ένας δρόμος τον οποίο θα πρέπει να ακολουθήσουν όλοι στη Μεσόγειο κι αυτός είναι ο δρόμος του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου.

9.11.2020

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2020 21:47

Τελευταία άρθρα από τον/την Αριστέα Κοντόζογλου