Παρέμβαση του Μ. Βαρβιτσιώτη στο άτυπο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων

Αριστέα Κοντόζογλου

Δημοσιογράφος

 

 

 

«Η Ευρώπη δεν είναι μόνο η Ενιαία Αγορά και μια περιοχή οικονομικής δραστηριότητας. Η Ευρώπη αφορά κυρίως την ασφάλειά μας και τον τρόπο που θα χτίσουμε το μέλλον μας, με σεβασμό στις θεμελιώδεις ευρωπαϊκές αξίες του Κράτους Δικαίου, της Δημοκρατίας και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», τόνισε στους Ευρωπαίους ομολόγους του ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σήμερα κατά την τοποθέτησή του στο άτυπο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο επίκεντρο της συζήτησης των Ευρωπαίων Υπουργών, που διεξήχθη μέσω τηλεδιάσκεψης, βρέθηκε η προετοιμασία της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης. Ενόψει αυτής, ο Αναπληρωτής Υπουργός συνεχάρη τη Γερμανική Προεδρία που προσκάλεσε και όλα τα κράτη των Δυτικών Βαλκανίων, διευρύνοντας έτσι τη συζήτηση και υπογράμμισε την ανάγκη να εισακουστούν οι παρατηρήσεις των «Young Europe Ambassadors», μιας ομάδα νέων ανθρώπων από όλη την Ευρώπη, με τους οποίους οι Υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις για το μέλλον της Ευρώπης, ιδίως σε τομείς, όπως η κλιματική αλλαγή, η ενέργεια, η πολιτική ασύλου, η Δημοκρατία, η υγεία και ο ψηφιακός μετασχηματισμός.

Τέλος, κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου συζητήθηκε η ανάγκη μεγαλύτερου συντονισμού μεταξύ των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του covid-19. Στο ίδιο πλαίσιο, αναγνωρίστηκε ως θετική εξέλιξη το γεγονός ότι κινήθηκαν εγκαίρως οι  ευρωπαϊκές διαδικασίες για την προμήθεια των εμβολίων.

 

1.12.2020

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2020 18:14

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online