Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου-Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα : «Νέο ξεκίνημα για μια νέα διατλαντική συμμαχία»

Αριστέα Κοντόζογλου

Δημοσιογράφος

 

 

 

 

Η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου ήταν ομιλήτρια στην 31η Διάσκεψη Κορυφής του Ελληνο-αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. 

Η κα Ασημακοπούλου αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την πρόσκληση συμμετοχής στο πάνελ με θέμα: «Η πορεία των διατλαντικών σχέσεων, κίνδυνοι και προοπτικές» αναφέρθηκε στις ευκαιρίες και στις προκλήσεις που παρουσιάζονται για τις διατλαντικές εμπορικές σχέσεις τα επόμενα χρόνια. 

«Τα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών δημιούργησαν θετικές προσδοκίες στην Ευρώπη για επιστροφή στην πολυμέρεια, τη συλλογική δράση και στην υπεράσπιση των δημοκρατικών αξιών. Αναμένουμε ένα «νέο ξεκίνημα», μια  νέα διατλαντική συνεργασία» σημείωσε η κα Ασημακοπούλου και αναφερόμενη στην στάση της Ευρώπης είπε: «Η Ευρώπη πρώτη έτεινε χείρα φιλίας  προς την Αμερική προτείνοντας «μια νέα ατζέντα ΕΕ-ΗΠΑ για την παγκόσμια αλλαγή» και κάλεσε τις ΗΠΑ να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία ώστε να δημιουργήσουμε από κοινού μια νέα παγκόσμια συμμαχία και να αντιμετωπίσουν τις «στρατηγικές προκλήσεις» που προέρχονται από την Κίνα».

«Ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου» είπε χαρακτηριστικά η κα Ασημακοπούλου, η οποία διευκρίνισε σχετικά: «Δεν λέω ότι η Κίνα είναι εχθρός μας, μην με παρεξηγείτε, αλλά νομίζω ότι η Ευρώπη θα είναι, τουλάχιστον, αφελής, αν πιστεύει ότι μπορεί να δημιουργήσει μια συνεργασία με έναν οικονομικό ανταγωνιστή και συστημικό της αντίπαλο». 

«Η ΕΕ και οι ΗΠΑ έχουν μακροχρόνια σχέση, η οποία βασίζεται στο αμοιβαίο όφελος, τις κοινές αξίες και τον σεβασμό στη δημοκρατία. Τελικά, η δημοκρατία είναι αυτή που μπορεί να αναζωογονήσει τους μεταξύ μας δεσμούς», είπε κλείνοντας την ομιλία της η Ευρωβουλευτής. 

 

3.12.2020

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2020 13:58

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online