Παρέμβαση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη σε διαδικτυακή ενημερωτική ημερίδα για το Brexit

Αριστέα Κοντόζογλου

Δημοσιογράφος

 

 

 

«Είμαστε στην τελική ευθεία της μεταβατικής περιόδου για το Brexit και θα θέλαμε να δούμε τις διαφορές μας να γεφυρώνονται και να καταλήγουμε σε συμφωνία», τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας στη διαδικτυακή ενημερωτική ημερίδα για τις επιχειρήσεις με τίτλο «IndustryDay», που διοργάνωσε η Βρετανική Πρεσβεία στην Ελλάδα.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι για την Ελλάδα είναι σημαντικό να διατηρηθεί το ίδιο υψηλό επίπεδο οικονομικής αλληλεξάρτησης με το Ηνωμένο Βασίλειο και μετά την αποχώρησή του από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις πολύ πλούσιες εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών, με τα εκατομμύρια εισαγωγών και εξαγωγών, αλλά και στην υψηλή τουριστική κίνηση, που καταγράφεται. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, μόνο το 2019 ήρθαν στην Ελλάδα 3,5 εκατομμύρια Βρετανοί τουρίστες, που αντιπροσωπεύουν πάνω από το 10% των συνολικών επισκεπτών. Ωστόσο, όπως σημείωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης, «θέλουμε να δούμε αυτά τα νούμερα να συνεχίσουν να μεγαλώνουν».

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Αναπληρωτής Υπουργός υπογράμμισε τους ιστορικούς, πολιτικούς και πολιτιστικούς δεσμούς, που ενώνουν τις δύο χώρες και επισήμανε την ανάγκη να διευκολυνθούν τόσο οι επιχειρήσεις όσο και τα φυσικά πρόσωπα που δραστηριοποιούνται εκατέρωθεν, ώστε οι διμερείς σχέσεις να εξελιχθούν στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.

Άλλωστε, όπως σχολίασε ο κ. Βαρβιτσιώτης, τo Ηνωμένο Βασίλειο δεν είναι μόνο ένας σημαντικός εταίρος για την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά ένα από τα παλαιότερα μέλη της και μία από τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές δυνάμεις, που θα έπρεπε να έχει μια ομαλή σχέση μαζί της την επομένη της αποχώρησής του.

 

 

3.12.2020

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2020 16:21

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online