Φώφη Γεννηματά:  Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι μεγάλες και εμείς δεν θα σταματήσουμε να τις αναδεικνύουμε.

lifespeed.gr


Κώστας Μαντάς

 

 

 

Από το βήμα της Βουλής, η Φώφη Γεννηματά, σε παρέμβασή της στη συζήτηση για το χωροταξικό νομοσχέδιο, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως απέφυγε να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε για τις ευθύνες της κυβέρνησης στα κρίσιμα ζητήματα που έχουν σχέση με την εξέλιξη τα πανδημίας:

 

<<Ο κ. Μητσοτάκης αρνείται τον διάλογο και τις απαντήσεις στα «δύσκολα» .

Προτιμά την «ασφάλεια» των εξαγγελιών και των διαγγελμάτων.

Το δεύτερο και πιο απειλητικό κύμα της πανδημίας δυστυχώς καλά κρατεί και οι συνθήκες που διαμορφώνονται είναι δύσκολες.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι μεγάλες και εμείς δεν θα σταματήσουμε να τις αναδεικνύουμε. Γιατί έτσι συμβάλουμε στον εντοπισμό προβλημάτων και λαθών που η διόρθωση τους είναι κρίσιμη για την ίδια τη ζωή των πολιτών.

Το κλίμα εφησυχασμού και χαλαρότητας, που η ίδια η Κυβέρνηση καλλιέργησε για μικροκομματικά οφέλη, ήταν το πρώτο βασικό λάθος και άνοιξε το δρόμο σε όσα ακολούθησαν.

Άνοιξαν τη χώρα χωρίς σχέδιο, με τα χερσαία σύνορα μας, «ξέφραγο αμπέλι».  Με συνωστισμό στα σχολεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Σπαταλήθηκε στη θερινή ραστώνη πολύτιμος χρόνος προετοιμασίας και το νέο κύμα του ιού βρήκε τη χώρα αθωράκιστη.

Χωρίς την απαραίτητη ενίσχυση του Ε.Σ.Υ, χωρίς αξιόπιστο και οργανωμένο δίκτυο μαζικών τεστ και αποτελεσματική ιχνηλάτηση. Άφησαν τους πολίτες  στο έλεος της αισχροκέρδειας ιδιωτικών εργαστηρίων για τα τεστ, χωρίς πιστοποίηση.

Δεν υπάρχει πρόσβαση, της επιστημονικής κοινότητας , των κομμάτων, των πολιτών σε σημαντικά υγειονομικά και επιδημιολογικά δεδομένα. Ο έλεγχος της πληροφορίας που έχει επιλέξει η κυβέρνηση εγείρει και ζήτημα δημοκρατίας.

Δεν κατάφεραν ούτε να καταγράψουν την πραγματική επιδημιολογική κατάσταση σε κάθε περιοχή, αφού δεν υπήρχε ολοκληρωμένο Μητρώο Ασθενών.

Η Δικαιοσύνη οφείλει να διερευνήσει σε βάθος το πως και ποια συμφέροντα εξυπηρετούσαν οι ανταγωνισμοί των αρμόδιων για την διαχείριση των στοιχείων εις βάρος της δημόσιας υγείας.

Η αναποτελεσματικότητα, η αδιαφάνεια, ο συγκεντρωτισμός καλλιεργούν την καχυποψία και τον κλονισμό της εμπιστοσύνης. Που εντείνονται με νέα δημοσιεύματα για διπλά βιβλία των κρουσμάτων, δηλαδή αναξιόπιστο Μητρώο Ασθενών, για αδιαφανείς διαδικασίες προμήθειας τεστ και μάλιστα εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος.

Αυτά τα γνωρίζει, τα παρακολουθεί, και τα βιώνει ανήσυχος ο Ελληνικός λαός.

Όπως γνωρίζει και τις Προτάσεις μας για σωστές και αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα.>>

 

Σχετικά με το χωροταξικό νομοσχέδιο η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής άσκησε έντονη κριτική, καθώς υπογράμμισε ότι για τόσο σημαντικά ζητήματα γίνεται fast track νομοθέτηση με βροχή τροπολογιών:

 

<<πρέπει να καταργηθεί η εκτός σχεδίου δόμηση όπως είναι σήμερα.

Αλλά με οργανωμένο τρόπο. Με λειτουργικές μεταβατικές διατάξεις και όχι ασφυκτικές προθεσμίες για τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια.

Με τις ρυθμίσεις που φέρνετε εσείς, τρίβουν τα χέρια τους οι «μεγάλοι».

Οι μικροϊδιοκτήτες θα βρεθούν με άχρηστα γεωτεμάχια, που θα πάρουν οι «μεγάλοι» για ένα κομμάτι ψωμί.

Είναι κραυγαλέα αντίφαση η σκληρότητα για τους μικροϊδιοκτήτες, αλλά την ίδια στιγμή η πριμοδότηση μεγάλων τουριστικών καταλυμάτων στην εκτός σχεδίου δόμηση.

Δεν είναι εκσυγχρονισμός τα κατ’ εξαίρεση «δωράκια» για τις Τράπεζες.
Και τέλος δεν είναι δυνατόν να μη διασφαλίζονται οι ιδιαίτερες συνθήκες κάθε ορεινής και νησιωτικής περιοχής όπως ορίζει το άρθρο 101 του Συντάγματος.

Η ρήτρα νησιωτικότητας δεν μπορεί να αφορά μόνο την Μύκονο και τη Σαντορίνη.

Καταψηφίζουμε αυτό το Νομοσχέδιο που αποτυπώνει τον βαθιά συντηρητικό χαρακτήρα της Κυβερνητικής πολιτικής.

«Όλα για τους μεγάλους, στο περιθώριο οι μικροί, οι πολλοί».

Αυτό είναι το «μότο» σας. Και σίγουρα αυτό δεν αποτελεί μεταρρύθμιση.

Κυρίες και κύριοι βουλευτές,

Μέσα από τροπολογία της τελευταίας στιγμής (ως συνήθως) ο Υπουργός αλλάζει όλο το ενεργειακό περιβάλλον, χτυπώντας καίρια τις ενεργειακές κοινότητές, τους μικρούς παραγωγούς.>>

 

4.12.2020

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2020 16:45

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online